[]

Iş görüşmesi Hk.da

Dostlar, çalışanlar, IK'cı arkadaşlar sorum size.
Bir arkadaşım Ihracat Uzmanı olarak bir işe başvurdu, geçen hafta C.tesi ilanına ve bugün geri dönüş yapılmış. Görüşme talebiyle ya P.tesi ya da Çarşamba görüşmeye gidecek.
Fakat arayan IK uzmanı görüşme talebinden sonra direkt şöyle bir şey
demiş: "Sizin oturduğunuz tarafa servis imkanımız maalesef yok,
siz varsa arabanızla gelir misiniz, benzin parasını da biz vereceğiz size." [Bu kısım da Ok.lenmiş zaten karşılıklı]

Sonra da randevulaşmışlar ama P.Tesi günü ya o gün için ya da Çarşamba için görüşüp mutabık kalacaklar, çünkü bizim elemanın izin ayarlama durumu net değil P.tesi için.

Bu kısmı geçtim; asıl sorumuz şu:
Normalde böyle bir diyalog acaba bu adamı kaçırmayalım mantığı ile yapılmış olabilir mi? Yani iş tabi garanti değil ama adamımız gayet donanımlı biri, konusu hk.da. (Alm.+Ing. var)

Çok teşekkürler yorumlar için.

 
yani şimdi pozisyon açısından değerlendirmişler, o kadar yolu otobüse binip gelin demek ayıp olur, lise mezunu adamı işe almıyorsun sonuçta. ciddiyet katmak için de ücreti ödüyoruz demiş, öyle demese arkadaşın "hem servis yok, hem taksiyle gelin diyorlar utanmadan" diye düşünecekti.


  • hzben  (23.01.15 20:21:20) 
@hzben sağol. Galiba yanlış anlattım; yani işe gidip gelme için bu soru sorulmuş, görüşmeye gelmek için değil. Çünkü gideceği mesafe 25-26 km, bunun için tek seferlik bir bildirim değil diyor bizim eleman. Aksi yöne servisleri var ama bizim elemanın olduğu yöne yok.
{umarım doğru anlamıştır bizimki}

  • gece lampulu  (23.01.15 20:25:02 ~ 20:49:23) 
bence senin arkadaşın yanlış anlamış. görüşme talebinde servisten falan bahsetmesi mümkün değil, yüz yüze görüşmede söyler bunu, hiçbir firma da o kadar mesafe için her gün taksi parası ödemez. patron olmak gerekiyor onun için.


  • hzben  (23.01.15 20:52:45) 
doğru anlamıştır 25 git 25 gel günde 50 km yapar arabanın km'de 6 litre yakacağını düşünse günlük 15-20 TL'den benzin parası verebilir. Gayet makul eğer istenilen donanımda bir adamsa. O da 22 günden ayda 330-440 TL yapar. Kişi başı servis ücretlerinden haberi yok sanırım arkadaşların.

edit: -ki benzini 5TL'den hesaplamısım.
  • accorbite  (23.01.15 21:21:49 ~ 21:22:52) 
bu arada ben taksi parası anladım, evet servis yoksa benzin parası veriyorlar, araç varsa tabi.


  • hzben  (23.01.15 21:25:04) 
@hzben sağol. :) evet öyle.
@accorbite aynen dediğin gibi söyledim ben de.

buradan sorduğum "asıl" soruya, yani bu adamı kaçırmamak lazım sonucuna varılabilir mi?
Şunu da ilave edeyim gayet iyi bir Şirket, takriben 450 çalışanı var.
  • gece lampulu  (23.01.15 22:32:26) 
direk o kanıya varamazsın, ama firmanın lakayt bir firma olmadığından emin olabilirsin, çünkü lakayt olmayan firmalar personelleri için yakıt parası ödüyorlar, biz lakayt bir firma değiliz demeye getirmiş.


  • hzben  (24.01.15 19:32:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.