[]

parayla mutluluk olmaz kadar aptalca bir cümle hala kullanılıyor mu?

yahu paran yoksa hiçsin, gezemiyorsun, istediğini yiyemiyorsun, ihtiyaçlarını gideremiyorsun, kendini geliştirmen gereken noktalarda eksik kalıyorsun, içinde çoğu şeyler ukte olarak kalıyor, mutsuzluğunun çoğu şey mali kaynaklıyken nasıl hala "parayla mutluluk olmaz" der ki bir insan?

yahu vicdani, insani, ahlaki ve dini değerlerimi önemsemesem kötü yollardan para kazanırdım o derece ya.


bir de "sağlık daha önemli" lafını duyunca ölüyorum. yahu bir insan parayla sağlığa aynı anda sahip olamaz mı? biri ateş, biri barut mudur ki yan yana gelemesinler?

 
salt parayla mutluluk olmaz şeklinde revize edilmeli bu laf evet.


  • arkadakiadam  (23.01.15 19:45:53) 
para her zaman mutluluk getirmiyor ki. mesela çok zenginsindir fakat bir hastalığın vardır ve tedavisi yoktur. paran var, her türlü imkana sahipsin, en iyi hastanelere, en iyi doktorlara gidebilme imkanın vardır ama yine de çaresiz kalabilirsin.


  • rock n roll  (23.01.15 19:48:42) 
Belli bir para elbette mutluluk getirir. Belli bir paradan kasit iste evin ocagin varsa, karnin toksa, kendini gelistirip biraz da luks ihtiyaçlarına da para ayirabiliyorsan falan. Guvencedir sonuçta rahat hissedersin. Ama bunun ya da asiri fazla paranin surekli mutlu edeceginin garantisi yok.
Tedavisi olmayan hastaliga yakalanirsin, sevdigin terk eder vs gibi.
para guvence verir. Tek mutluluk sebebi degildir.
  • rayde  (23.01.15 19:52:50) 
ya hala çok zenginsindir hastalığın vardır masalını yiyor bu millet. sabancının oğlu dimi, zengin ama hasta. böyle uyutuyorlar zenginler orta direk ve aşağısını.

arkadaş öyle söylüyorlar ki, zengin olunca otomatik çocuğun yatalak olacak, kanser olacaksın. bu örnekler uç örnekler, istatistikte dikkate alınmaz. büyük çoğunluk gayet mutlu ve huzurlu.
  • [silinmiş]  (23.01.15 19:54:26) 
para = mutluluk değil demek istiyor bu söz. sen niye anlamak istemiyon?


  • klar  (23.01.15 19:54:41) 
Sakıp sabancı adanalı, Türkiyenin en zengin adamlarından biriydi, adam adana kebap yiyemiyordu şekeri olduğu için.


  • KaraSakall  (23.01.15 20:02:02) 
paran olmayınca paran olmadığı için mutsuzolursun paran olur o zamanda mutsuz olacak başka şeyler bulursun. bence mutsuzluk kişilik özelliği.


  • kuzey li  (23.01.15 20:04:32) 
Ayrıca mutluluğun parayla ilgisi yok.

Mutsuzken milyarder olsanda mutsuz olursun.

Mutluyken simit-kaşar-çay yesende mutlu olursun.

Fakat paranın çok imkan açtığı ve sahte bir mutluluk hissi oluşturduğu doğrudur.
  • KaraSakall  (23.01.15 20:05:46) 
Para olmayıncada sağlık olmuyor maalesef. Bakınız tatlıses o kurşunu gariban biri yeseydi sizce hayatta olurmuydu? Adam hayatta üstelik yürüyor konuşuyor
Para herşeydir ve mutluluk getirir

  • ayhsegul  (23.01.15 20:08:15) 
Parayla mutluluk olmaz lafı bence de en fazla kafana taktığın bir konu varsa paran olsa da o konuyu yine kafana takıp mutsuz olursun manasında kullanılabilir.

Parayla mutluluk olmazı eşitlik olarak çevirmek oldukça yanlış bir tercüme olurdu. Çünkü burada bir eşitlikten değil bir sebep sonuç ilişkisinden bahsediliyor.

Çok fakir birini öyle vitamin eksikliğinden başka elzem bir hastalığı olmasa sağlıklı olsa çocuklarına iyi şeyler sağlayamadığı için mutsuzdur mesela.

Salt sağlıkla da mutluluk olmaz. Ama sağlık iyi birşey değil mi?

Ama bazı kimseler parayla mutluluk olmaz lafını görünce sanki para olmasa da olurmuş gibi hak veriyor.

Bu lafa asla katılmıyorum.
  • mobydick  (23.01.15 20:10:38) 
para olunca da sağlık olmayabilir, örneği var. ne yapabildi çocuğu için? böyle oturmamıştır herhalde, kendini paralamıştır çocuğu iyi olsun diye. geçinmene yetecek kadar paran olsun yeterli, fazlası gereksiz.


  • rock n roll  (23.01.15 20:12:24) 
@douchebag size ayrıca teşekkür ederim. demek istediğimi anlayan bir siz varsınız.


yahu, yukarıda da dedim ya, "param olsun ama sağlığım olmasın, param gelsin ama sağlığım gitsin." gibi dileği olamaz ki hiç kimsenin. neden en olumsuzu düşünerek "param olmasın ya" diyelim ki?


ayrıca sevdiğim bir laf var, "eski, kötü bir evde ağlayacağıma köşkümde ağlamayı tercih ederim." diye. tabii ki fazlasını istemiyorum ama en istediğiniz şeyleri bile parasızlıktan yapamıyorsanız para önemsiz diyebilir misiniz?
  • m e b  (23.01.15 20:26:05 ~ 20:34:49) 
şöyle özetleyelim para=mutluluk diyemesek de, mutluluk verici pek çok şey için para önemli bir araç.


  • wilhelmwasmuss  (23.01.15 20:28:15) 
arkadakiadam +1

@m e b
Son cumlene katiliyorum.

Daha once de bir duyuruda soylemistim, parayla kesinlikle mutlu olursun diye bir sey yok ama parasiz kesinlikle mutsuz olursun.
  • delifaruk  (23.01.15 20:29:57) 
hem parası olmuş hemde fakirlikden hırsızlık yapacak kadar parasızlık görmüş biri olarak diyorum ki sokiyim paraya, etrafındaki insanlar ile mutlusun, ağaçla, kuşla böcekle, kediyle ama sonunda insanla mutlusun, para biraz kolaylaştırıyor gibi görünsede öyle değil, paranın getirdiği kolaylıklar varmı? elbette, ama götürdükleri de var, benim gördüklerim götürdüklerinin daha fazla olduğu yönünde hep.

edit: paramın olması demek karun kadar zengin oldum demek değil, allaha şükür kimseye muhtaç değilim, avuç açmıyorum demek, 34 yaşındayım bir kuruş borcum yok demek bu arada yanlış anlaşılmasın.
  • selam  (23.01.15 20:32:52 ~ 20:36:51) 
bir fakirin isyanı.

fakirlik canına tak etmiş.

para bir ilüzyondur. içindeki boşluğu parayla dolduramazsın.
  • bigl0rd  (23.01.15 20:33:16) 
Araştırmalar bile bunu söylüyor. Para, güzel vücut, sevgili ya da benzeri şeylerle gelecek olan mutluluk yokluktan varlığa geçince etkili oluyor; peşinden insan yeni ve daha rahat olan durumuna daha kısa sürede alışıyor. Bu şeylerin etkisi çok kısa bir süre bir patlama şeklinde ortaya çıkıyor. Peşinden de o etki sönüp gidiyor, insan özüne dönüyor. Böylece mutsuz bir insan, zengin ve mutsuz bir insan haline geliyor.

Aynı şekilde, daha kötü bir duruma gelindiğinde, insan zor bir duruma geçtiğinde alışması biraz daha uzun süre alıyor ve sonuçta da yeni ve kötü haline alışıyor. Mutlu bir insan, fakir ve mutlu bir insan olabiliyor.

Paranın ve buna benzer dış etkenlerin getirdiği mutluluk süresi çok kısa. Bundan sonra yine kimsen ona dönüyorsun. En azından araştırmalar böyle diyor.
  • aychovsky  (23.01.15 22:53:08 ~ 22:54:43) 
bence yalnızlık daha beter. okulda bir tanıdıgım var sınıftan cocugun bok gibi parası var evimizi satsak anca alabileceğimiz arabaya biniyor ama hiç arkadaşı falan yok. dışarıdan bakıp tam bir tahlil yapamam tabii ama mutsuz gibi baya.

hayat paylastıkca güzel. cevrende kimse yoksa parada fayda etmez.
  • fransizkalanadam  (23.01.15 22:56:04) 
ünlü bir dizi karakteri olan blair waldorf'un enn sevdiğim lafıdır: 'Parayla saadet olmaz diyen kişi nerden alışveriş yapılacağını bilmiyordur.'der.

Haklısın, parasız olmuyor malesef.
  • amelie poulain  (23.01.15 23:02:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.