[]

kedim pırt yapıyor

amacı benden kurtulmak mı çözemedim. normal mi?




 
pırt yapıyor dediğin gaz çıkarmak mı? tarçın'da bazen yapıyor. öyle fena kokuyor ki gözümden yaş geliyor bazen. hatta tanıdığım tüm kediler gaz çıkarıyor. normal sanırım


  • sheridans  (23.01.15 15:09:19) 
Normal olsa da bir şeyler yanlış demektir genelde. Nasıl besliyorsanız biraz değişikliğe gidin derim ya da belki üşütmüş de olabilir.


  • whoosie  (23.01.15 15:11:51) 
koltukta yayılmış bira içerken yapıyorsa gerçekten çok itici.


  • aeroflot  (23.01.15 15:14:47) 
nadiren de olsa yapıyor.
az evvel komşunun kedisi balkondan girip bizimkinin mamasını yedi. karnını doyurunca atayım dedim hemen pırt yaptı bu kaçıncı ya artık şüphelenmeye başladım insan kovar falan mı salıyor bunlar?

  • neira  (23.01.15 15:16:10) 
korkunca sinirlenince osuruyolar işte.


  • kedibogibogi  (23.01.15 15:20:42) 
sindirim sırasında midede oluşan gazların bir kısmı ince bağırsakta emilir. kalanı kalın bağırsaktan geçerek anüsten dışarı çıkar. oluşan gazın ufak bir kısmı ise geğirme yoluyla ağızdan çıkar. memelilerin sindirim sisteminde olay böyle gelişiyor.

sağlıklı insan kişisi günde 10-15 sefer osurur. gövdeye vs. oranlarsak bir kedinin günde en az 1-2 sefer osurması gayet olağan bir durumdur. hatta olması gerekendir.

yenilen besinlere göre gaz miktarı, dolayısıyla osurma sayısı ve osuruğun kokusu değişim gösterir. o kısım da normaldir.
  • kedili madam  (23.01.15 17:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.