[]

Kardiyo idmanı

20 mekik (8 kilo barla)
15 şınav
10 jumping squat (8 kilo barla)
5 barfiks

Yukarıdaki sırayla 5 set. Barfiksten sonra 30-60 saniye dinlenme. Sonra da 1 km koşu.

Bugün yaptım bunu kalp ritmi açısından çok tatmin ediciydi, sizle de paylaşayım istedim. Şöyle yap, böyle yap, şunu yapma aman şeklindeki tavsiyelerinizi bekliyorum.

 
barfiksler nizamiyse oldukça iyi. 5x5 barfiks üst seviye.


  • medievalman  (23.01.15 12:16:38) 
son sette epey zorluyor da kalanı nizami aşağı bırakıyorum kendimi. buna mesela mekiği 25 yapıp 20 tekrar yapabileceğim bir hareket düşünüyorum tempolu yapabileceğim ama gelmedi aklıma. ne olabilir?


  • reavelyn  (23.01.15 12:19:11 ~ 12:19:37) 
Mekik dediğin klasik mekikse ben önermem, bir de ağırlıkla hiç olmaz zira omurilik yapısı itibari ile mekik çekmeye müsait değildir. Üstelik düşünüldüğü gibi karın kaslarına da etki etmez; daha çok göt kaslarını etkiler. Onun yerine plank knee raise ya da leg raises yapabilirsin. Ya da hepsini bir arada yapabilirsin. Yok illa mekik tarzı bir şey yapayım dersen ağırlıksız olarak omzunu çok kaldırmadan crunch öneririm ama ilk tercihinin bu olmamalı.

Bunların dışında burpee ve mountain climber da oldukça etkilidir ev tipi kardiyo için.
  • angelus  (23.01.15 12:24:24) 
@angelus nettin hacı abi sen? mekik karın kaslarını nasıl etkilemez? hele ki göt kaslarını nasıl etkiler ona hiç ayıkamadım. yüzlerce yıllık body building literatürünü ezip geçmişsin tek bir cevapla.


  • calligrapher  (23.01.15 12:46:25) 
angelus nasıl açıklar bilemiyorum da, karın çalıştırma konusunda plank hagaten daha iyi. planke tempo katacak bir ekleme bulamadığım için mekik yaptım ben.

ha mekikle karın yerine göt nasıl çalıştırıyor ben de anlamadım ama, mekik pek de verimli bi şey değil sahiden.
  • reavelyn  (23.01.15 12:49:14) 
Mekik çekerken, bakın crunch demiyorum mekik çekerken. Yani tam mekik çekerken, yani gövdeyi komple kaldırdığınızda abdominal kasları değil kalçaya bağlı olan kasları harekete geçirirsiniz. O nedenle karın kaslarını yok denecek kadar az etkiler. Göt kasına bağlı kasları harekete geçirdiğiniz için daha çok götü etkiler. Bu hareket aynı zamanda dik durmak ve sizi dengede tutmaya yarayan, yani eğilip bükülmeyle bir ilgisi olmayan omuriliğe de gereksiz bir baskı uygular sizi fıtığa kadar götürür. Zararlıdır yani.

Crunch, yani yarım mekik çektiğinizde ise kalçadan ziyade karın kaslarınızı aktive edersiniz. Bu durumda karın kaslarınız çalışır. Anatomik bir durum yani bu. Karnı çalıştırmak için üst gövde değil alt gövde ve izimoterik egzersizler idealdir.
  • angelus  (23.01.15 13:17:29) 
10 jumping squat yerine 10 burpee yap. daha çok zevk alacaksın.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (23.01.15 13:21:30) 
Bu tarz circuit çalışmalarında crunch yerine sit-up daha iyi. Ama özellikle barla yapıldığında risk barındırıyor tabi. Formun düzgün değilse hiç girme o topa.

Ayrıca zor olanı başa koyarsan daha çok verim alırsın.
  • arnold schwarzeneger  (23.01.15 14:01:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.