[]

Amerika'ya gitmeye değer mi?

Avrupa'da bir çok kenti gezdim, asya'da en son tayland'a kadar gittim, şu sıralar gözüme amerika'yı kestirmiş durumdayım fakat bir şekilde faturasını şirkete kitleyebileceğim bir durum oluşturamıyorum.

Sizce 2000 dolar parası olan biri için Amerika'ya gidip bir hafta gitmeye değer bir durum var mı? Uçak bileti dahil 2000 dolarım olduğunu düşünün. Kurtarır mı?

Standartlarım yüksek değil, sokakta falan sabahladığım çok oldu, problem olmaz. Şehir için de karar vermedim. San Francisco'yu görmeyi çok istiyorum ama bi yandan New York'u da görmek istiyorum. Bi yardımcı olun. 2000 dolar kurtarır mı? Benim için ufak bi para değil, yani nereden baksan 4 ay falan çalışsam anca biriktiririm. O yüzden bi haftada gömme konusunda kararsızım.

 
o kadar gezmişsen harcama hesabını sen daha iyi yaparsın. iki bin dolar bir hafta new york kurtarır herhalde. bence gör new yorku, ama adam akıllı araştır gitmeden vakit kısa, boşa harcama.


  • hkaan  (23.01.15 10:21:33) 
kabaca 500-600 dolar git gel bilet alsan (tam 1 ay sonra gidiş dönüş 1030 TL'ye buldum şu an) geriye kalan 1400 dolarla 1 hafta (6 gece) otel masrafı da en az 750 dolar gibi olur (buna da booking.com'dan baktım) kalan parayla da ucuz yemek ile 1 haftalık tatil yapabilirsin. ulaşım masrafları hakkında pek fikrim yok new york için.


  • himmet dayi  (23.01.15 10:31:56) 
fazlasiyla deger. ama bu butceyle tek bi sehirde takilip paranin yarisini otele yatirmaktansa road trip daha mantikli gibi. bi haftada bi senelik deneyim yasarsin. sifir luks tatil kafana yatiyosa tabi.

edit: tam senlik: www.theamericanroadtripcompany.co.uk
  • joelskellington  (23.01.15 10:33:23 ~ 10:35:05) 
ne zaman gideceğine bağlı. şu sıralar uçak bileti 500 dolar civarıyken yazın 1000 dolar oluyor. bence o kadar yol gitmişken en az 15 gün kalıp new york dahil doğuda bir iki şehir daha gez.


  • merhum  (23.01.15 10:34:42) 
otel yerine airbnb yada couchsurfing yapsan daha bir iyi olur die düşünüyorum, hem yerel halkdan birileri sana daha iyi yol yordam gösterir şraya git buraya git diye, hemde bir iki muhabbet olur, dışarıda daha çok para harcayabilirsin.


  • selam  (23.01.15 10:52:23) 
amerikada sokakta sabahlamak vs biraz tehlikeli avrupa gibi düşünme derim.
konaklama için para ayırman mantıklı olur.

  • medievalman  (23.01.15 12:41:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.