[]

şu tarzda bir film önerir misiniz?

ben bir film izledikten sonra bana bir şey katsın istiyorum.
vurdulu kırdılı, aksiyon dolu, içi boş filmlerden ziyade belli mesajı olan, farkındalık yaratan ya da merak ettiğimiz noktalara parmak basan filmler seviyorum.

mesela "12 angry men", "v for vendetta", "requiem for a dream", "mr. nobody", "the philosophers", "das experiment" gibi olacak istediğim film.
bana önyargının hayatımızdaki etkilerini, (a)politik duruşumuzu gözden geçirmemiz gerektiğini, hırs ve zaaflarımızın bizleri tükettiğini, "acaba geçmişte şu yolu seçseydim hayatım ne kadar değişirdi?"yi, "sen olsan ne yapardın?"ı gösterecek film arıyorum.

-big fish izledim.
-into the wild izledim.

 
big fish
www.imdb.com

  • Huan8  (22.01.15 21:42:34) 
brazil (orijinal, uzun hâli)
pi
The Fountain

daha hafif bir şey istersen:
the guitar
  • late viper  (22.01.15 21:54:53) 
in the name of the father
sophie scholl: die latzen tage
the dreamers
noviembre
a few good men
do the right thing
  • bohr atom modeli  (22.01.15 22:02:45 ~ 22:04:56) 
the fountain

beni en çok etkileyen filmlerden biri.
  • disfori  (22.01.15 22:06:01) 
"acaba geçmişte şu yolu seçseydim hayatım ne kadar değişirdi?"

mr nobody izleyebilirsin... çok bir mesaj yok ama.

edit: yazıyomuş zaten mal olduğumdan göremedim

yeni tavsiye olarak 12 angry man benzeri "Anatomy of a Murder" filmi var, fena değil.

Yeni filmlerden whiplash'ı tavsiye ederim. Kendisine bir hedef koyup başarılı olmak isteyen bir insanı anlatıyor. Kriterlere uyuyor.
  • benim adim kerim hepinizi severim  (22.01.15 22:07:25 ~ 22:22:56) 
the fountain muazzam otesi bir film. icinde ask temasi gecen sevdigim tek film diyebilirim. sikik fransiz ask filmlerinden sikildiysaniz ilac gibi gelir.


  • joy luck club  (22.01.15 22:35:44) 
jagten izle; ama kesin izle. önyargının ne olduğunu ve bir insanın hayatını ne kadar etkileyebileceğini gör.


  • ruzgarliagac  (22.01.15 22:40:18 ~ 22:41:52) 
  • yuzmebilmeyenbalik  (23.01.15 00:30:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.