[]

kablo kemiren kedi ve saykoya bağlayan koca

1 ay önce iş yerinden kedi getirdim eve. tek gözü kör ve çok hastaydı grip vb. eşimi de kışı atlatsın çaresine bakarız diyerekten kandırdım. planım geçen sürede kediye alışıp onunda bırakmak istememesini sağlamaktı. çünkü kendisi de zamanında kedi beslemiş hayvansever biri. ama kedi işimi hiç kolaylaştırmıyor yaramazlık üstüne yaramazlık yapıyor.

neyse kedi gece yatarken kapalı balkonda duruyordu ama bir iki hafta çok soğuk olunca içerideki küçük odaya aldım üşümesin diye. odada kitaplığın rafında spor aletinin adaptörü vardı. kedi onu kemire kemire parçalamış. öyle böyle değil ama toz gibi ufalamış kabloyu resmen. dün gece çok yorulduğum için erken yatmıştım. eşim sinirli şekilde kabloyu göstererek uyandırdı ne olduğumu şaşırdım. sonra evin içinde kediyi kovaladı ne yaptın sen diye.

aslında benim hatam kabloyu kaldırmam gerekirdi kedinin ulaşabileceğini düşünerek. ama zaten bizim yanımızda yapmıyor. evde pek çok elektronik eşya var. bir sürü kablo var. sürekli kaldırmak bir işe yaramaz diye düşünüyorum biz olmadığımız zaman atlarsam ne olacak?

siz neler yapıyorsunuz kediniz kablolardan uzak dursun diye? ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum.

edit: kedi 4-5 aylık. bir sürü oyuncağı var. çok enerjik olduğu içinde her gün en az bir saat oyun oynatıyorum.

 
kablo bırakmayabilirsin ortada. kedi oynasın, ilgilensin diye oyuncak al onun dışında bir de.

kablodan uzak durması için ise, kedileri uzak tutucu spreylerden alıp onları sıkabilirsin kablolaların olduğu çevrelere.
  • kulkke  (22.01.15 20:24:01 ~ 20:24:22) 
Dolaşmaşını istemediğiniz yerlere sirke sıkın bir kaç saatte bir. Kediler sirke kokusunu sevmez. Merak etmeyin ilk temizlikte sirke kokusu gidecektir. Size de koku kötü geleblilir başta. Bir kaç gün kabloları vb sirkeyleyin sonra zaten kediniz de vazgeçecektir.


  • balik kraker  (22.01.15 20:39:35) 
kulkke ye katiliyorum. arti kaldiramayacaginiz seyler icin kablolarin cevresini saran aparatlar olmali.

bizim 4 yillik kopek internet lablosuna takmisti bir ara. hic uyu degilken. bize kizmasinin sebeplerini bulup biraz da kizinca birakti. sizinki de minik trk basina bir odada olmak vs bir seydendir belki?

bir de esiniz sizi niye uykunuzdan uyandiriyor ki? hayir napcaniz bi kablo icin..
  • caylaktozu  (22.01.15 20:40:36) 
raflardakiler için çözüm önerim yok ama yerdeki kablolar için kablo koruma spirali alabilirsiniz.


  • vesna  (22.01.15 20:51:10) 
boşanın, kedinizle ayrı eve çıkın. küçücük candan rahatsız olan bir insanla nereye kadar.


  • lescrimesdelamour  (23.01.15 04:00:25) 
Kediler taktığına takıyor. Sprey vs işe yarar inşallah da,,, bi de bu duyuruda boşanmaya takmış insanlar var. Kaç defa rastladım, evli kadın/adam kim geliyorsa karşısına "boşanın!" Umarım bu kafayla kalmazlar, sadece ergenlik sivilcesidir geçer.


  • buhurumeryem  (23.01.15 05:25:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.