[]

ilk defa saç boyatmak

duyurunun sevgili kadınları, güzellik uzmanları, süslüleri, deneyimlileri bu işten anlayanları...

saçlarını hiç boyatmamış birisi olarak artan beyazlarımın iyice sinirimi bozmaya başlaması nedeniyle, saçlarımı boyatmak istiyorum. yani aslında istemiyorum, doğal rengimi seviyorum ve bir kere başlayınca sürekli saç boyatmak da istemiyorum. bir de aynı tonu tutturabileceklerini pek sanmıyorum. ama herkes boyat artık şu saçlarını diyerek sinirimi bozuyor. kimi ara ara beyazlar karizmatik duruyor diyor, kimi bakımsız. ay bilemedim ben de.

şimdi size bir takım sorularım var.
1) saç boyatınca beyazların arttığı söyleniyor mesela bu doğru mu?
2) ilk boyayı illa kuaförde mi yaptırmak lazım? yani ben bir kutu boya alsam boyasam becerebilir miyim?
3) bu ışıltı attırma olayına ne diyorsunuz? acaba öyle bir şey bütün saçı boyamaktan daha mı mantıklı? onda da böyle koyu kumral saçıma çok açık bir şey yapar da saçma sapan bir şey olursa diye korkuyorum. rüyalarıma giriyor.

ne yapsam bilemedim?

 
öncelıkle mümkün oldugu kadar boyamamaya calıs zira kendı sacın kadar saglıklı olmayacak boyadan sonra.her boya beyazları tam anlamıyla kapatmaz ablamdan ve yakın bir arkadasımdan biliyorum.en mantıklı olan kendı saç rengine beyazları kapatacak sekılde boyamandır.beyazların onlerdeyse kendınde yaparsın yoksa bi kuaförun boyaması daha hos olur .


  • nanelimonportakal  (22.01.15 18:28:35) 
soruna cevap değil ama madem saçının renginden memnunsun dışardan gelen seslere tıka kulağını. boyatıp maf etme saçını derim ben.


  • nwnd  (22.01.15 18:29:55) 
1)evet.
2)çok büyük bir ton değişikliği yapmayacaksanız,kendi saçınıza yakın olacaksa renk,kendiniz yapabilirsiniz ya da bir arkadasınıza rica edin.
3)bir arkadasımın önlerde beyazları vardı,sarıya yakın derecede açtı önleri,lily munster stayla:) ben çok beğeniyorum ama herkes sevmeyebilir.

bir de saç rimelleri var watsons'ta görmüştüm,yengem de kullanıyor.
onlar da baya kapatıyor.
www.stilivo.com

ama şahsi fikrim ya kendi saç renginize yakın boyatın ya da hiç boyatmayın.bir de kuaförlerin deneysel çalışmalarına maruz kalmayın:)
  • demoniclewinsky  (22.01.15 18:36:59 ~ 18:38:00) 
Boyatma guzelim sacini, boya asla dogal gibi olmayacak


  • balpolen  (22.01.15 18:38:13) 
1) doğru
2) becerirsin ama eczanelerde satılan organik boyalardan kullan çünkü saçına daha az zarar verir
3) ışıltı attırma olayı hoş durabilir ama hem açıcı kullanılacak hem de boya ve sürekli aynı yerler boyanamayacağı için saçın bir sre sonra zarar görecek ve diplerden yine beyazların çıkacak

önerim: kendin 1 kutu organik boya al ya da kuaföre git ve organik boya kullanılmasını söyle ama saçının tamamını boyatmak yerine sadece beyazlarının olduğu bölgelerdeki o tutamları boya/boyat. kendi saç renginin 1 ton açığına da boyayabilirsin. koyusuna boyama ama çünkü her boya (özellikle de koyular) akmaz.
  • m e l t e m  (22.01.15 18:42:11) 
bakımsız durması saçına nasıl baktığına da bağlı. bir kere bence saçta çok beyaz varsa artık uzatmamak lazım, en fazla omuz hizasında olmalı.

düzenli kuaföre gidip kesiminin hep taze durmasını sağlamalısın.

saçların düzse daha şanslısın, düzleştirici kullanarak fönlü durmasını sağlayabilirsin. düz saçlı olmak bu açıdan avantaj bence.

saç kıvırcıksa biraz daha zor çünkü beyaz saçlar kafalarına göre takılıyorlar ve çok hoş durmuyor. o zaman saçın iyi nemlenmesini sağlayıp kıvırcık belirginleştiren ürünlerle bakım yapabilirsin.
  • lily briscoe  (22.01.15 19:45:29) 
@lily briscoe saçım düz ve omuzlarıma değmiyor, 2-3 ayda bir kestiriyorum. düzleştirici falan da kullanmıyorum hani zarar görmüyor. çevremdekilerin görüşü biraz farklı bir şey olsun hatta rengini değiştireyim yönünde. yani beyazlarla ilgilenmemem de bakımsızlık onlara göre :)


  • o degil dee  (22.01.15 20:02:50) 
ben gratis ve watsonlarda satılan naturtint diye bir markayı kullanıyorum şansıma saçımın rengi var, naturel bir renk, dip boyadığım belli bile olmuyor, amonyaksız falan filan.
rengi saçıma çok yakın olduğu için boyayamamak gibi bir durum yok, gördüğüm beyazlara abanıyorum, sonrası karman çorman. gayet güzel görünüyor. fiyatı kutunun 33 lira mı ne, indirimde stokluyorum 20 liraya.
kuaförler 5 liralık boyayı alıp 100 lira para istiyor.

İlla kuaföre gidicem dersen ışıltı koydur o zaman, ama beyazlar gene beyaz kalacak.
  • urasil  (22.01.15 20:23:57 ~ 20:24:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.