[]

devletteki psikiyatr'lar ilgilenmiyor mu hiç?

çapa, cerrahpaşa beniim bildiğim kadarıyla iyi hastaneler buralardakiler de mi dinlemiyor hastaları? ilgilenen, iyi doktorlar yok mudur hiç?




 
günde kaç tane hastaya bakıyor bir tahmin edin ve dünyanın sizin etrafınızda dönmediğine kabullendirin bi önce kendinizi :)) düzenli olarak giderseniz bi nebze sizin hakkınızda bilgi sahibi olabilirler ben de her ay düzenli gittiğim bi doktorum var az çok konuya hakim oldu artık bazen baştan sarıyorum ama idare ediyoruz.


  • masa penisi  (22.01.15 17:19:37) 
kendimi elbette dünyanın merkezinde görmüyorum. fazlaca kişiden hiç ilgili olmadıklarına dair yorum aldım, bilmediğim için soruyorum. :)
ama çok hastaya bakıyor olması hala hastasına yeterince ilgi göstermemesini doğrulamaz. en azından bizim gibi ülkelerin sosyal devlet anlayışında hak istendiği zaman alınıyor. hasta hakkını istemezse, yani ilgsizliği protesto etmezse hakkını ve gereken ilgiyi de alamaz.

  • çaykovski  (22.01.15 17:24:05 ~ 17:25:33) 
özelde de ilgilendiklerini sanmıyorum.
ceplerini doldurmakla ilgilenirler genelde.

  • titiraprap  (22.01.15 17:27:48) 
Şöyle bi durum var, doktorun kendi ilgilenmek de istemiyor olabilir yoğunluktan dolayı, bunun dışında sistem de izin vermiyor zaten ilgilenmesine. 7 dakika mı ne komik bi hastaya ayırması gereken süre var sistemler o şekilde randevu atıyor. 7 dakika içerisinde ise psikyatrik muayene zor bir durum o yüzden kafalarındaki şablona göre ilaç yazıp gönderiyolar genelde


  • tannis  (22.01.15 17:28:25) 
bir de anladığım kadarıyla psikiyatristlerin pek "ilgilenme" durumu yok.
psikoterapi yada psikanaliz yapmıyor ki bu adamlar.
"hastalığına" kendilerince bir teşhis koyup, ilac yazıyorlar.
sonra seni üstünkörü dinleyip dozaj ayarlıyorlar.
  • titiraprap  (22.01.15 17:34:39 ~ 17:35:24) 
devlet veya üniversite hastanelerindeki bu problem doktorlardan ziyade sistem kaynaklı. çoğu yerde 7 dakika veya 10 dakika gibi sürelerde hasta bakmaları buyuruluyor psikiyatrinin (diğer bölümlerde bu süre daha kısa. hatta izmir tepecik eah'de 3-4 dakikalık kadın doğum muayeneleri var, şaka gibi) . başvuracağınız doktor ne kadar ilgili olursa olsun bu sınırlamanın dışına çıkamıyor yoğunluktan dolayı.


  • gibicibicis  (22.01.15 17:44:16) 
Kendi kliniği olan doktorlar bu konuda en iyisi.


  • oddyseus  (22.01.15 17:46:13) 
gittiğim 1-2 devlet hastanesinde adam beni dinlemeden 2 ilaç yazdı.kullanmaya başladım ama faydasını göremedim.

sonra özel bir psikaytra gittim.o ise bu ilaçların yaşıma uygun olmadığını günlük hayatımı aksatacak kadar ağır olduğunu söyledi.

velhasıl kelam paran varsa özele git derim.ha bana kalsa hiç gitme.gel ben de dinlerim seni ücretsiz hem de :)
  • drako  (22.01.15 17:46:24) 
@çaykovski

5 dk'da bi hasta bakacaksın diyen başhekim/kamu hastaneler birliği ve sağlık bakanı varken "hakkını istediğin zaman" alacağını sanıyorsan yanılıyorsun çünkü yanlış kişiye celallenirsin, sinirlendiğinle de kalırsın
  • la noix  (22.01.15 18:08:41) 
@la noix allah allah ben doktora celallenmekten bahsetmiyorum ki? böyle bir durum varsa bundan yakınmak haksızlık değildir ve doktorun çok hastası olması da bunun bahanesi olamaz diyorum. sorun sürelerde ise de, doktorda ise de iş yetkili merciide çözülür yani. söylemeğim ima ya da iddia etmediğim şeyler eleştiriliyor anlayamadım yani.


  • çaykovski  (22.01.15 18:25:53) 
ilgi için iki önemli noktaya dikkat etmek lazım.biri özel muayenehaneye gitmek diğeri piskiyatris yerine piskolog tercihi.


  • somali carsi alayina karsi  (22.01.15 19:55:36) 
cerrahpaşa'da 15 dakika filan dinliyorlar. ben memnun kaldım. bakırköyden erenköyden daha iyi bence bir milyon tane hasta beklemiyor kapıda.


  • kedi yavrusu  (22.01.15 22:05:51) 
Caykovskicim, izmir'de çocuk ortopedisti bir doktor mhrs'yi takmadigi için soruşturma geçirdi. Adam dedi süre çok kısa oluyor, ilgilenemiyorum, randevuları kendim vereceğim. Bayağı uğraşmış sağlık bakanlığı bu adamla. En son doktor belalı bir tip deyip bırakmışlardı. Sonra ne oldu bilmiyorum. Çözülsün isteyen yok ki, bir günde yarım yamalak da olsa daha çok hasta görülsün isteniyor. Yoksa tavsiye edilen hasta başı süre 30 dk. Bize ogretilenle yapılan çok farklı.

Soruya cevap: İlgilenen doktor vardır bir yerlerde ama olsa olsa 10 dakika ayırır. Üniversite hastaneerindeki doçent ve profesorlere muayene ücretinin bilmem kaç katı kadar para verince hastane bünyesinde muayene olabiliyorsunuz. Dışarıdan yine daha düşük oluyor ucreti. Belki onlar daha çok ayiriyordur.
  • Lim5  (22.01.15 22:16:05 ~ 22:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.