[]

avrupa içinde tek başına interrail turu + bir kaç soru

Merhaba duyuru ahalisi,

Ben Erasmus'la bu senemi Fransa'nın Lyon kentinde geçiren bir öğrenciyim. Şubat ayında 10 günlük bir tatilim var ve ben de tek başıma Avrupa turuna çıkmayı planlıyorum. Yalnız en ucuz şekilde mobilizasyonu sağlamak da interrail ile mümkün, onun dışında farklı yolları kullansam çok uçuk fiyatlar çıkıyor. 10 gün içinde 5 günlük gezme hakkıyla 192 euro ya tamamlıyorum işi.

İstediğim rota: LYON => Lüksemburg, Belçika(Brüksel), Hollanda(Amsterdam), Almanya(Hamburg), İsviçre(Zürih) => LYON

Soru 1: bundan daha ucuz şekilde gezmenin yolu var mıdır?
Soru 2: bu gideceğim ülkelerden birini çıkartmam lazım, hangisini çıkartayım?
Soru 3: aranızda interrail biletini Türkiye'den değil de başka bir ülkeden alan oldu mu, problem yaşadınız mı?
soru 4: interrail ile bu sene içinde bir kere daha yolculuk yapmak istiyorum, sene içinde sadece bir tane alınabilir gibi bir kısıtlama var mıdır?

 
carpooling, blablacar tarzı siteler varken 192 euro ödeme boşuna, o paraya dünya turu yapılır.

almanya fransa belçika diyorsun buralarda o kadar yaygın ki istediğin noktaya günde onlarca araç bulabilirsin hemde tren biletinin 100 euro olduğu noktalara 20 euro'ya gidersin. trene bağlı kalma, bu şekilde istediğin yerde istediğin kadar kalırsın.
  • tolga asp  (22.01.15 15:15:06) 
interrail biletinden daha ucuza zor bulursun ancak hamburgtan zürihe geçişin baya uzun sürücektir.ice ile bile 8 saat sürüyorki sen interrail biletinle ekstra para ödemeden ice binemezsin.rotalara bakarken deutsche bahn sitesinden faydalanmanı öneririrm.


  • lprytk  (22.01.15 15:21:26) 
@tolga asp

eyvallah hocam biliyorum onu da, lyon'dan lüksemburg'a 40 euro istiyor ortalama en ucuzu 30. ben baktım covoiturage işlerine, uymuyor o, hem adamla telefonda konuşmak lazım nerede alır, nereye bırakır bilmediğim memlekette, hattımın olmadığı yerde çok sıkıntı yaşarım.
  • feel the blanks  (22.01.15 15:37:17) 
@lprytk
bahn.de değil de şu daha güvenilir geldi bana:
fr.interrail.eu
  • feel the blanks  (22.01.15 15:39:13) 
Bahn.de'nin güvenilir gelmemesi gibi bir durum yok, Almanya'nın resmi tren yolu firması ki ülke içinde dakikliği ile meşhurdur. Ayrıca lüksemburg, brüksel falan, en azından lüksemburg biraz sapa, ben olsam sallarım.


  • whoosie  (22.01.15 15:50:06) 
trenle gezerken dikkat et bircok hat icin gece 3:00 ile sabah 5:30 arasi trenler calismiyor. gündüz gezeyim geceyi trende geciririm dersen o ikibucuk saat sogukta problem olabilir. Istasyonda gecelemek istersen de büyük istasyonlari tercih et, kücüklerinde kapali ve sicak alan olmayabilir. @lprytk dedigi gibi hamburg-zürich cok uzun sürecektir. Aktarmalar, beklemler, geceyi gecirmek felan 1,5 - 2 gün sürer.


  • emrahday  (22.01.15 16:02:52) 
bahn.de güvenilir gelmedimi hiç güleceğim yoktu he:D

diğer ülkelerde bile orayı kullanıyorlar kendim gördüm yani.neyse burdan rotana bak planını yap ama sadece interrail biletiyle geziceksen ekstra supplement ödemem dersen yerel trenlerle gitmek zorundasın ve ciddi şekilde uzar seyahet süren.interrail biletini gittiğin ülkedende alabilirsin bu arada.
  • lprytk  (22.01.15 16:19:38) 
Aklınızda bulunsun, bileti aldığınız ülkede kullanamazsınız. Onun dışında iphone için rail planner uygulamasını öneririm


  • azeriturku  (22.01.15 16:49:45) 
1. otostop dışında yok

2. hamburg'u çıkart listeden. amsterdam'dan frankfurt aktarmalı zürih'e geçersin. şubat ayında hamburg'da göreceğin tek şey kuru soğuk olur. hoş yaz ayında olsaydı yine hamburg'u çıkart derdim.

3. istediğin ülkeden alabilirsin hiç bir sıkıntı yok. yanında pasaportun olsun yeter.

4. herhangi bir sınırlama yok istediğin kadar alabilirsin.

ps: yukarda yazıldığı gibi aldığın ülkede kullanamama gibi bir durum yok. oturduğun ülkede kullanamıyorsun. erasmus sana oturma izni verdiyse fransa sınırlarında geçersiz olma ihtimali var ama bakacaklarını sanmıyorum. baksalar da sınıra kadar bilet keserler sınırdan sonra geçerli olur interrail bileti.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (22.01.15 17:35:42) 
@azeriturku alınan ülkemi yoksa hangi ülke vatandaşıysan ordamı geçerli değil?ben ikincisi diye biliyorum bakmayada üşendim şimdi:)


  • lprytk  (22.01.15 20:11:14) 
interrail bileti alınan ülkede geçmiyor diye biliyorum. Ayrıca Hamburg'u çıkarma listeden, git St. Pauli'yi, Reeperbahn'ı gör.


  • whoosie  (22.01.15 21:37:55) 
Interrail her zaman en ucuz alternatif degil, bunu soyleyeyim dedim. Tren bileti, otobus bileti ve ucak biletlerini gozden gecirmeden interraile hemen parayi basmayin derim.


  • delifaruk  (22.01.15 21:47:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.