[]

marangoz atölyesi

işini düzgün yapan bir marangoz atölyesine girip, çalışmak işi öğrenmek istiyorum. çıraklık yapacağım o belli, açıkçası işi öğretecekleri için de maaş vs istemiyorum.
daha evvel tanıdık bir atölyeye bu isteğimi yarım ağız belirttim resmen gülüp geçtiler artık kadın gördüklerinden mi okumuş etmişsin burda ne işin var diye düşündüklerinden mi bilmiyorum.
elim alet edevat tutar, matkapıymış çekiciymiş yabancısı değilim.
sadece cizmek beni tatmin etmiyor, malzeme ile oynayabilmek sınırlarını görebilmek istiyorum.

istanbuldayım, ne yapayım bilemedim.

veya ne bileyim yok mudur dönemlik bu iş için atölyeler, öyle hobi kutu kutu pense şeklinde değil bildiğin mobilya üzerine bir şeyler.

 
model uçak yap balsa ağacından kesip biçmekle başla sonrasında yapmak istediğin bir şey olursa önce çiz sonra git bauhaus da istediğin ölçüde kestir eve gelip montajla.

En çok sevdiğim şeydir mobilya birleştirmek ağaca metale şekiller vermek.

Ancak evde sıfırdan yapabilmen için, ağaca şekil verebilmen için bir atölye şart.
  • basond  (22.01.15 12:18:54) 
model uçak yapmadım hiç, ama hatrı sayılır sayıda maket yaptım (mimarlık eğiti aldım)
dediğiniz gibi evde olan parçalarla veya bauhause gibi yapı marketlerden temin edilen malzeme ile ufak tefek şeyler yaptım.

artık bir üst seviyeye geçip ağaçları detaylı tanımak dokusunu bilmek, atölyede iş yapabilmek istiyorum. şu anda işi tam bilmeden kendi atölyemi kuramam, sağlıklı olmaz. aklıma ilk gelen de çıraklık yapmak oldu.
  • nwnd  (22.01.15 12:23:54) 
benim bildigim taksimde galata civarlarinda bi tane vardi baya ilgililerdi ama nerde oldugunu hatirlamiyorum. hatirlayabilirsem veya oralara isim duserse yazarim size.


  • groove  (22.01.15 12:26:42) 
ben eve yeni mobilya yaptırdım göztepede bir mobilyacıya. Ermeni ustalar yetiştirmiş, tek başına çalışıyor. Sanıyorum ki çırağa ihtiyacı olur. Yaşınız kaç? Belki gidip görüşebilirsiniz.


  • safepassage  (22.01.15 12:36:59 ~ 12:45:04) 
@groove, ben de bir araştırayım madem. galata taraflarında tahta obje atölyesi var bildiğim de mobilya üzerine bilmiyordum.

@cokilginc.., yapmak istediğim uzun vadede mekana özel çözümler sunmak. fikren proje olarak hali hazırda yapabiliyor olsam da bizzat malzemenin sınırını bilip yapabilmek istiyorum. matkap, dekupaj, elektirikli zımpara 3lüsü evde tamam, bundan ayrı aletleri öğrenmek ne nasıl yapılır görmek istiyorum. bazı işler çalışılarak öğrenilir diye düşünüyorum.
çok teşekkür ederim bu arada teklifiniz için.

@safepassage, tesadüfe bakın ki ben de ermeniyim, 29 yaşında kadınım. açıkçası çok isterim görüşüp konuşmak. hem yaştan hem de cinsiyetten dolayı önyargılı olacaklardır muhtemelen ama ben bunları engel olarak görmüyorum.
  • nwnd  (22.01.15 13:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.