[]

Sabah diş fırçalama sorunsalı

bikaç kişiden de duymuştum daha önce geçende de bi internetde okudum sabah uyandığımızda bişey yemeden ve içmeden dişlerimiz fırçalamamız gerekiyormuş.gece ağızda oluşan mikro organizmalar falan mideye iniyormuş falan.siz napıyorsunuz var mı direk dişlerini fırçalayan?




 
Ben duşta fırçalıyorum, dolayısıyla bir şey yemeden fırçalamış oluyorum evet.


  • onexey  (22.01.15 11:20:19) 
Önceden diş eti problemim olduğu için sabahları ağzımda kötü bir tat ile uyanıyordum ve kalkınca fırçalıyordum ama problemimi giderdiğimden beri kahvaltı sonrası fırçalıyorum.


  •   (22.01.15 11:24:35) 
Sabah altıda uyanıp, fircalayip tekrar yatıyorum midem yüzünden kotu bi tat oluyor ağzımda.


  • yahveyire  (22.01.15 11:28:04) 
kahvaltidan sonra fircalamak daha iyi. kahvaltida yediklerin de temizlenmis olur boylece. neden once fircalayasin ki?


  • bohr atom modeli  (22.01.15 11:28:36) 
@onexey kafa mı buldun yoksa ciddi misin.anlayamadım valla.
@bohr atom modeli gece ağızda oluşan bakteri falan mı ne oluşuyor zaten kötü kokmasına onlar sebep oluyor.bişey yiyip içtiğin zaman onlar mideye gidiyormuş.ondan sordum.

  • high hopes of the sozluk  (22.01.15 11:33:55) 
ben de genelde duşta fırçalıyorum. kalkar kalkmaz duş aldığımdan yemek yemeden fırçalamış oluyorum. duş almadığımda da kahvaltı yaparsam eğer ondan sonraya kalıyor.


  • iste o kavunici balik  (22.01.15 11:36:56) 
@iste o kavunici balik duşta diş fırçalamak hiç duymamıştım valla


  • high hopes of the sozluk  (22.01.15 11:38:35) 
Yoo gayet ciddiyim. Duşta suyun altında bekleyip uykumu açmayı seviyorum, o zamanı da diş fırçalamak için kullanıyorum. Hem de böylece uzun uzun fırçalamış oluyorum. Canım sıkılmıyor diş fırçalarken.


  • onexey  (22.01.15 11:40:20) 
ofise gidene kadar birşey yiyip içmiyorum zaten. uyanıp, sigara içip, dişi fırçalıyorum.


  • sheridans  (22.01.15 12:32:54) 
hafta içi kalkınca direk fırçalarım. (kahvaltı iş yerinde)
haftasonu kahvaltıdan sonra.

  • eloharp  (22.01.15 12:39:38) 
Merhabalar, gece boyunca tükürük akışımız yavaşladığı ve gün içinde olduğu gibi tükürük dişlerimizi ve dokuları yıkayamadığı için, ayrıca gece oluşan geniz akıntısı vs sebebiyle ağızda bir çok bakteri ve mikro organizma birikir. Sağlıklı olanı kalktıktan sonra dişlerimizi fırçalamaktır. Kahvaltıdan sonra günlük kullanılabilen alkolsüz (tercihen de fluorürlü) bir ağız gargarası ile çalkalamak tercih edilebilir. Kahvaltıdan (veya herhangi bir öğünden) sonra dişlerinizi direkt fırçalayacaksanız tercihen en az 30 dakika geçmiş olmasına dikkat edin, yediklerinizden kaynaklı oluşan ağız asitleri nötrlenmeden dişlerinizi fırçaladığınızda diş minenize uzun dönemde zarar verebilirsiniz. Dişlerinize zarar vermeden fırçalamak için:
onurozturk.com
yazısını okuyabilirsiniz.
  • dronurozturk  (24.01.15 00:02:47) 
@dronurozturk çok teşekkürler cevabınız için


  • high hopes of the sozluk  (24.01.15 10:52:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.