[]

pejo 208 dizel motor ilk çalıştırma

Arkadaşlar selam,

208 1.4 hdi motor, ilk çalıştırmada motor ısınana kadar 3-5 dk. boşta çalıştırmak gerekiyor mu? Yoksa çalıştır baş git mi?


 
dizel kullanıyorum. hiç beklemiyorum.


  • sutlu nescafe  (22.01.15 09:46:00) 
çalıştır, bas git.


  • t joe  (22.01.15 09:46:43) 
kontağı yarıya getirin ve bir kaç saniye bekleyin sonra tam anlamıyla kontağı çalıştırın bu yeterli olur.

zaten göstergeler sona kadar gidip geri döner .
  • member of illuminati  (22.01.15 09:58:02) 
ilk çalıştırmada motor ve turbo kendini yağlayana kadar 1 dakika civarı beklemek faydalı olur. Motor ısınmadan turboya çok yüklenmemek, gaza köklememek gerek. SÜrekli yüksek devir çevirdikten sonra (uzun yollarda) kontağı pat diye kapatmamak lazım, yine bir miktar beklemek lazım. Turbolu araç kullanırken bunlara dikkat etmek iyi olur. Yapmazsan nolur, atıyorum 200bin gidecek turbo 100bin gider


  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (22.01.15 10:09:29) 
dünya+1


  • kahve kokusu  (22.01.15 10:11:41) 
kontağı yarım açıp bekleme mevzusuyla alakalı şunu söyliyim, ben de anahtarsız auris var yani tuşa basıyosun çalışıyo. şu aralar hava 10-12 derece civarında ve bastığım gibi direk çalıştırıyo ama hava 3-4 dereceye düştüğü dönemde basınca kontağı açıp 1-2 saniye bekliyodu sonra çalıştırıyodu. heralde adamlar bunu düşünmüştür, burdan yola çıkarak şunu diyim soğuk kış günleri haricinde direk çalıştır bas git ama soğuksa kontağı açıp ışıkların sönmesini bekle ve çalıştır ama her iki durumda da çalıştırdıktan sonra beklememek en doğrusu.


  • t joe  (22.01.15 10:11:55) 
t joe

aracınızın dizel olduğunu varsayıyorum.o bahsettiğin olay muhtemelen ısıtma bujisi ile ilgilidir. Dizellerde kontağı yarım çevirince göstergelerde yay şeklinde bir ikaz yanar. sizin aracınız da muhtemelen soğuk havalarda silindiri ısıtmak için bekliyor. Benim bahsettiğim konu motor ve turbonun yağlanması. Ne yazık ki araç çalışmadan motor veya turboyu yağlayan bildiğim bir teknoloji yok.

ilk çalıştırmada ve kontağı kapatırken bir miktar beklemek sadece aracınızın bazı parçalarının ömrünü bir miktar uzatacaktır. 2 ayda motoru elinize almanız gibi bir durum yoktur.
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (22.01.15 10:35:07) 
Dizellerde, araba yarım kontaktayken (mar) kızdırma bujisi ışığı söner sönmez aracı çalıştırmak gerekiyor. Yani bujiler en sıcak haline ulaştığında ateşlemiş oluyoruz. Buji ışığı söndükten sonra uzun süre beklemek bujilerin soğumasına sebep oluyor.
daha önceden kullandığım alfa'mın kullanım kılavuzunda bu şekilde yazıyordu.

  • battal gemalmaz  (22.01.15 10:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.