[]

yalana fazla takik olmak

Bunun sebebi ne olabilir? Ben sadece bi konu uzamasin diye yalan soyleyen biriyim yani onemsiz seylerde iste ona da detay vermemek bile denebilir onun disinda herkese bi sekilde uygun dille gercegi dogruyu soylerim. Bu on bilgileri verdikten sonra da sorumu aciklayayim. Bana yalan soylenmesi beni cildirtiyor hele ki anlarsam ki cogunlukla anliyorum niyeyse ya cevrem kotu yalanci ya bende var bisiler o kadar ofkeleniyorum ki anlatamam. Bana yalan soyleyen kisi bir anda tamamen bitiyor gozumde baya tamamen silip atiyorum hayatimdan tamamen cikariyorum aninda. Sizce bu kadar takintili olmanin sebebi nedir. Sizce dedim ama bununla ilgili bilimsel bi calisma varsa bilmek isterim tabii.




 
İlla kendinizle alakalı bir neden arıyorsanız: kendinizi fazla önemsiyor olabilirsiniz.
Ama doğrusu: takıksanız takıksınızdır. yapmadığınız, doğru bulmadığınız bir şeyi başkalarının size yapması elbette öfkelendirir. bazıları bu özelliğini "ağız şapırdartma" gibi önemsiz konularda bile uygulayabiliyor. yalan en azından makul.

  • Niddleman  (22.01.15 04:04:08) 
özensiz, başarısız yalan sinir bozan bir şey. Ancak karşıdaki çaba harcadı, üzerinde çalıştı ve başarılı bir yalan söylediyse benim hoşuma gidiyor.Çok takılmamak lazım, hayatı kolaylaştırmaya çalıştı diye insanlara kızmanın anlamı yok.


  • rygard  (22.01.15 04:51:18) 
Bir insan/kurum niye yalan söyler?
Yaptığının yanlış olduğunu biliyorsa, arkasında duramıyorsa yalan söyler.
Alışkanlık edinmiştir, düşünmeden konuşur, yalan söyler.
Kabul görmek için yalan söyler.
Korkuyorsa yalan söyler.

Korku kaynaklı yalanı hoş görürüm, söyleyeni yargılamam. Mesela mahalle baskısı nedeniyle kızını kardeşim diye tanıştıran birinin yalanını kabul edebilirim. Ya da evlatlık almıştır çocuğa söyleyene kadar çevreye yalan söyleyebilir, anlarım.

Kabul görmek için yalan söyleyen birine elimden geliyorsa yardımcı olmaya çalışırım. Israrcıysa güle güle.

Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş, söylediklerine inanmadığım insanla/kurumla niye iletişim kurayım ki, anlamsız.

Bile bile, çıkarı için, yaptığını saklamak için yalan söylüyorsa hiç işim olmaz, hemen silerim.

Yalana fazla takık olmak, doğruya gereken önemi vermek demek. Takacaz tabi. Ben de takıkım.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.01.15 07:58:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.