[]

hızlı ve sağlıklı kilo vermek için....

hızlı ve sağlıklı kilo vermek için spor dışında ne tür besinler tüketmeliyim.sindirim sorunu yaşatmıycak düşük kalorili önerileriniz nelerdir ?




 
Yesil sebze. Pazara git, bol bol yesillik al, sebze al. Pisir pisir ye. Salatasini yap ye. Aralara da meyve serpistir.


  • wpi  (12.08.09 17:23:30) 
hızlı ve sağlıklı kilo vermek diye bir şey yok. sana elma ye armut ye demenin bir manası yok. herkesin metabolizması aynı değildir. bir diyetisyene bünyene uygun bir diyet hazırlatıp onun kontrolünde sağlıklı bir kilo verme/alma olabilir ancak.


  • emrag  (12.08.09 17:24:40) 
1) ihtiyacin olan gunluk kalori miktarindan 500kalori daha dusugunu aliyorsun. (ne kadara ihtiyacin var bu simdiki deneyimlerine kalmis.)

2) Kilonun 2 kati kadar gram cinsinden protein aliyorsun gunluk. (boylece kas degil yag kaybediyorsun)

3) Spor salonuna gidip az agirlik cok tekrar usulu ile 2 ay agirlik calisiyorsun ve kardiyo yapiyorsun. (3 gun agirlik yeter)

4) Temiz besleniyorsun, yagdan uzak duruyorsun. Ton baligi, tavuk, lapa pirinc, haslanmis makarna ve haslanmis patates, kimi zaman yagsiz kirmizi et, lor peyniri, yumurta, yulaf ezmesi gibi besinleri tuketiyorsun. (bunlari tuketmezsen zaten protein alamazsin.)

5) 2.ayin sonunda bi bakiyosun 10 kilo verilmis, kas bile yapilmis (aslinda yapilmamis ama onceki goruntunden cok daha kasli duracaksin), karin kaslari ortaya cikmis.
  • nochristrequiress  (12.08.09 17:46:00 ~ 17:46:31) 
emrag hakli olabilir ama sen yine de bol bol sebze ye. yesil sebzeler ozellikle. meyve de iyidir.

saglikli beslenmen lazim sonucta. bol sebze yemek bunun bir parcasi. buna ek olarak manti-borek yerine sebze yiyince otomatik olarak daha az kalori almis oluyorsun. tatli ve kizartma yemeyi de kesersen epey farkeder.

saglikli beslenmek ne demek biliyor musun? bunu da ogrenmen lazim. paran varsa ve guvenilir bir diyetisyen bulabilirsen diyetisyene de gidebilirsin. yemek secimlerini bayagi kolaylastiracaktir diyetisyen.

son olarak "hizli kilo vermek" ne demek onu dusunmen lazim. spor yapmadan, sadece rejimle haftada yarim kilo vermek iyidir bence.
  • wpi  (12.08.09 17:56:36) 
"hızlı ve sağlıklı kilo vermek" i bırak, sağlıklı olacak şekilde en hızlı ne kadar kilo verilebilir sorusunun bile belirli bir cevabı yok. fazla obez isen cevap başka, 2 kilosunu dert eden manken isen başka olacaktır zira. kilo vererek erişmek istediğin kilonun da sağlıklı olması da başka bir önkoşul.

ama genel prensipler sebze ot meyve süt yoğurt arttırmak (bilhassa otların düşük kalorili olanları çok işinize gelecektir), et modere tutmak, ekmek şeker un u ise azaltmak. fda nın mı nedir sağlıklı bir besin pramidi var, onunla zaten diyet yapan bir insanın kompozisyonu farklı olmamalıdır, ömrübillah da ona riayet edilmelidir.

yine de dikkat edin, yukarıdaki şey kompozisyon hakkında bir fikir veriyor, ama kalorik miktar konusunda birşey ifade etmiyor. yani 10 galon süt, 1 dana, 2 ekmek yersen de o piramidi sağlayabilirsin mesela.

işte burada da sana o hedef kaloriyi halihazırdaki vücut kompozisyonuna göre söyleyecek olan kişi diyetisyen. diyetisyen derken de hastanelerde olan birşeyden söz ediyorum, 15 günde bilmemkaç santim merkezlerinden söz etmiyorum.

unutmaman gereken bir nokta da, diyetisyene bir kere gitmekle işin bitmediği, zira vücudun kalorik kısıtlamaya adaptasyon gösterdikçe veyahut senin diyetine raiyet etme başarına göre falan bunların ayarlanması gerektiği.

sağlık ve hız için bunlardan başka yapabileceğin tek şey egzersiz, ki diyetisyenin zaten ondan da bahsedecektir.
  • lhun  (12.08.09 18:26:54) 
ünlü ustadımız, pirimiz, kralımız, taşşakları öpülesi insan ahmet yılmazın geçmişte birgün lemanda yazdığı diyeti vereyim..
kilolu çocuk suratı altında

iki günde 20 kilo diyeti:
1.gün: marulu al yıka
2.gün: öp kokla

nooldu veremedin mi hala
verene kadar devam et o zaman.
  • deus ex  (18.08.09 12:03:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.