[]

aklıma geldikçe şınav çekiyorum, zararlı mı?

gün içerisinde sabah öğle akşam ne zaman aklıma gelse 15 tane falan şınav çekiyorum acaba zararlı mıdır bu yaptığım? kaslar dinlenemiyor falan? 24 saatte bir mi yapsam?




 
eskiden haftada 7 gün saatlerce çapa sallarlardı. zararı olmaz ama kasların gelişmesi için dinlenmesi gerekiyor diye biliyorum. şişirme derdin yoksa zararı olmaz muhtemelen. yine de iyi bilenlere sormak lazım.


  • icim urperiyor  (21.01.15 21:13:51) 
şınav çekecekseniz, önce iyice ısınmak gerekiyor. rotator cuff'ı falan ısıtmadan şınav çekmeyi tavsiye etmem. akla geldikçe çekmek yerine 3-4 günde bir, belirli bir program dahilinde yapmanızda fayda var.
şınav çekerken, ellerin durumunda gore farklı bölgeler çalışır. internette bir çok kaynak var. bir bakın isterseniz.

  • marcelorios  (21.01.15 21:20:26) 
@marcelorios
3-4 gün beklemeye gerek var mı? göğüs veya kol çalıştıran başka egzersiz yapmıyorum.

  • sckxyss  (21.01.15 21:22:53) 
hundred pushups diye bir şey var. Şınav programı.

Amaçsız aklınıza geldikçe yapmak yerine şu programı yapsanız büyük fayda görürsünüz. Ben gördüm.

www.hundredpushups.com
  • godsparticle  (21.01.15 22:44:55) 
Hangi amaç ile yaptığın önemli.

Bi zararı olmaz. haftada 7 gün saatlerce çapa + marangoz örnekleri falan mevcut hep.
  • sage  (21.01.15 22:48:48) 
Yapabiliyorsan yap zararı olmaz. Kalkar kalkmaz 30 tane yapma yeter. Ve bir fayda falan da bekleme. Öylesine yapıyorsan yap ama zerre faydası olmaz.


  • günde 3 litre kola içen adam  (21.01.15 22:52:39) 
Zararı olmaz, çok ekstra bir faydası olur mu dersen o da olmaz.


  • angelus  (21.01.15 22:57:41) 
Hem ısınmadan yaptığınız, hem de çok sık yapıp kasların dinlenmesine imkan sağlamadığınız için zararlı. Isınma, program, dinlenme mevzularını gözönünde bulundurarak yaparsanız hem kaslarınız incinmez hem de faydasını görürsünüz.


  • sevgikusunkanadinda  (21.01.15 23:06:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.