[]

Mail hangi saatte atılmalı?

Ya ben hem hocaların attığı maillere geç dönüyorum, hem de kendim okulla ilgili birisine mail atacaksam geç saatlerde atıyorum. Kaç gündür aklıma takılıyor. Sizce yanlış bir şey mi bu?

Misal hoca bana öğlen 1de mail attıysa ben ona akşam sakin kafayla bilgisayardan cevap vereyim diyorum, eve dönünce gece 1de cevap yazıyorum. Ya da direkt ben mail atacaksam yine akşam evde işlerimi hallettikten sonra aynı saatlerde mail atıyorum.

Hem bana gelen maillere böyle geç cevap vermem, hem de mesai saatleri dışında mail atmam ayıp bir şey mi ya? İstemezlerse cevap vermezler diye düşündüğüm için böyle rahat davranıyordum da bilemedim şimdi. :/

 
problem değil. Mail telefon gibi değil ki birebir yüzyüze iletişim ve zaman sınır olsun. Hocanız telefonuna mailini tanıttıysa ve gece 1 de çlong mail geldi sesinden rahatsız luyorsa onu gece yatarken kapatsın. Üni öğrencisine herşey serbest.


  • Ruprect  (21.01.15 20:37:09) 
Gundelik hayatta saat dert degil ama ilerde is icin kullandigin ve telefon yerine mesai icinde maili ilerisim araci olarak kullandigin bi donem olursa mesaiden sonra maillesmemek daha uygun. Is telefonu susmuyor mailler bi sure sonra biktiriyor


  • photo85  (21.01.15 20:40:39) 
Aslında normal ama gece yarısı mail gelince yatakta zıplıyorum bazen neti açık unutursam...


  • strangerinhere  (21.01.15 20:40:51) 
gönderirken, göndermeyi arzu ettiğin saat içinde. Karşıdaki cevap bekliyorsa ve cevap vermedin diye söyleniyorsa, sadece mesai saatleri içinde.


  • rygard  (21.01.15 20:48:31) 
Ne münasebet, her saatte gönderebilirsin. zaten normal koşullarda bir insanın iş maili ile kişisel maili ayrı olur. Ben şahsen iş mailime mesai dışında bakmam çok gerekmedikçe.

Geç kalma konusu ise; doğru cevabı vermek için ne kadar süre gerekiyorsa o kadardır. en kötüsü hiç cevap vermemek. Bence 1 gün kadar gecikme normal.
  • firez  (21.01.15 22:10:25) 
@herkes: çok teşekkür ederim hepinize. iki gün art arda aynı kişiye geç saatte mail atınca "cnm artık daha normal saatlerde mail atsan olmaz mı :)" cevabıyla karşılaşır mıyım diye düşündüm de. tamam iyi böyle devam ederim ben artık. ^^


  • okuyamıyom ben ya  (21.01.15 22:16:23) 
E-mail bu yahu, geç saatte gelen niye rahatsız etsin. Telefon ediyor olsanız, veya mesaj atıyor olsanız neyse de, telefon ayarlarından gece açık bırakıyorsa sesini o düşünsün.


  • burfak  (22.01.15 06:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.