[]

köpek temel itaat eğitimi

ile ilgili bütün bilgilerinize açım arkadaşlar.
küçük köpeğim çok travmalı bir köpek olduğundan aylardır çok ufak komutlar veriyordum sadece, yalnızca otur'u öğrenmişti öyle diyeyim. bugün itibariyle temel eğitimini tamamen vermeyye başladım. otur'dan sonra yat'ı da bu akşam öğrendi.

yalnız ben bu eğitim olayında çok zorlanıyorum. youtube videolarıyla öğrenmeye çalışıyorum, onda da hayvan deneme tahtasına dönüyor resmen. bana önerebileceğiniz şöyle düzgün, işini bilen bir youtube kanalı, güzel bir kitap, televizyon dizisi vs vs vs önerecek olan var mı?

bir de 10-12 yaş civarında olduğunu bugün öğrendiğim (5 yaş demişlerdi ben alırken, anlamıyorum köpek yaşı işinden sadece yaşlı olduğunu biliyordum ve bugüne kadar yaşını öğrenmeye cesaret edememiştim, ne kadar yaşlıysa ömrü o kadar kısa olacak çünkü...) köpeğime ben kesinlikle hiçbir metodla komut öğretemiyorum. ondan geçti artık mı diyeyim yoksa devam mı edeyim? bildiği tek bir komut var, otur.

 
biz köpeğimizi eğitime vereceğiz. bizimki de hiçbir komutumuzu dinlemiyor, sadece yemek verirken otur dediğimde oturuyor ama hemen kalkmaya meylediyor. 3 aylık bizim köpeğimiz.


  • rock n roll  (21.01.15 19:23:24) 
rock n roll sana victoria stilwell'i onereyim ben. cok basarili buluyorum ben onu, cesar millan bok yemis yani. uc aylik kopek icin cok normal bu arada soz dinlememek. sen egitimini ver guzel guzel, o alisacak sana. cinsi ne? :)


  • mutevazi  (21.01.15 19:31:00) 
fransız mastiff.
çok ısırıyor, dişini geçiriyor ve bırakmıyor. veteriner, bütün köpek sahiplerinin şikayeti bu dedi. 7 aylık hatta bazen 1 yaşına kadar ısırma durumu var dedi. ama benim de suçum var, taklidini yapıyorum sinirleniyor. geçen gün bana bir havladı görmeliydin :)))

  • rock n roll  (21.01.15 19:42:58) 
clicker egitimi mi verdiniz? su an butun pozitif kopek egitmenleri clicker ile egitim veriyor. cok basit, sartlanmaya yonelik zaten. her yasta sartlandirilabilir kopekler.
bir clicker edinin ben size anlatabilirim nasil oldugunu.

  • bir varmis bir yokmus  (22.01.15 00:50:27) 
clickerim yok, onun yerine parmak siklatiyorum olmaz mi ki?


  • mutevazi  (22.01.15 09:55:06) 
olabilir. dilinizle lak sesi cikarabilirseniz o da olur. onemli olan o sesi cok hizli cikarabilmek. bu sesle dogru zamani isaretlemeye calisiyor. odul mamasini uc bes saniye sonra versen olur ama bu sesi, dogru hareketi yaptiginda hemen cikarman gerek.

odul mamasi gerekecek bolca. kendin de yapabilirsin. cok lezzetli odul mamasi tarifi istersen verebilirim.

1. haftanin egitimi:
1. parmak siplat, ardindan odul mamasi ver. bunu yaklasik 5-10 kere yap ki ses ile mamanin baglantisini kursun.
2. ismini soyle, sana baktiginda siplat, mama ver.
3. kolunu, iki parmagini gosterecek sekilde uzat ve "dokun-touch" de. burnunu parmaklarina degdirdiginde siplat ve mama. 4-5 kereden sonra sesli komutu vermeden sadece iki parmagini gostererek komut ver. ve yine siplak, mama. eger konsantrasyonu dagilir, yorulursa birakin.

touch komutu: www.mywoofgang.com

2.hafta egitimini daha sonra yazarim.
  • bir varmis bir yokmus  (23.01.15 02:09:42) 
youtube'da clicker egitimi ile ilgili herhangi bir kanal bulun ve sadece onu takip edin. eminim hepsi asagi yukari aynidir. ben de ogrendiklerimi ve tecrubelerimi paylasirim yeri gelirse.


  • bir varmis bir yokmus  (23.01.15 02:12:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.