[]

Direksiyon sınavı harç ücreti

2015 yılı için direksiyon sınavı 60₺ olarak açıklandı. Ama kayıtlı olduğum kurs her başarısız sınav sonrası 100₺ sınav harcı,80 lira da 2 saat eğitim ücreti alıyo. Yani sonuç olarak her sınavda 180 lira ödemekten iflahım kesildi.
Soru şu? Uygulamada bütün kurslar fazla mı alıyo bu sınav harcını(100₺-60₺)şikayet etsem birşey çıkar mı? Ve her sınavdan önce tekrardan eğitim almam zorunlu mu? Ki her sınavda tekrar eğitim ücreti ödüyorum.
Son olarak, direksiyon sınavlarıyla ilgili bir yönetmelik yönerge filan var mı bakabileceğim?


 
1. Benim kurs geçen sene 75 alıyordu. Her yer yazandan fazla alıyor.
2. Evet, zorunlu. 2 saat almak zorundasın. 4 kez kalırsan biter. 10 saat direksiyon kursu alman gerekir.
3. mevzuat.meb.gov.tr
  • Lim5  (21.01.15 18:37:49) 
o sınav harcını kafalarına göre alıyorlar. ben 2-3 ay önce 2. sınavda geçtim, 80 ödemiştim direksiyon sınav harcı olarak. her sınavdan önce eğitim zorunlu diye biliyorum.


  • signore  (21.01.15 18:38:39) 
Surucu kursum var, evet sikayet edin, 60 lira aliyoruz biz. Ilce milli egitim mudurlugune gidip sozlu ve yazili olarak sikayet edin.


  • pinman  (21.01.15 19:14:17) 
benim kurs 100 tl sınav harcı ve 100 tl 2 saatlik zorunlu direksiyon eğitimi için para aldı. içim acıyor,200 lira bayıldım.

şu direksiyon dersi zorunlu mu. zorunlu olsa bile bunun için ayrıca ödeme yapacak mıyız.
  • asama  (21.01.15 19:21:35) 
kurs size direksiyon dersini ekstra para almadan vermek zorunda. 20 saat zorunlu dersiniz var. ancak kurslar kurs ücretlerini düşürüp harçlardan ve eğitimlerden ekstra para alıyorlar. 2 saat 100 lira zorunlu eğitim die birşey yok. ilçe m.e.m lütfen şikayet edin. ayrıca sınav harcı 60 lira. kesinlikle bir kuruş fazla vermeyin.


  • pinman  (21.01.15 19:40:50) 
Sevgiili pinman, bimere şikayetimi yaptım ilçe milli eğitime de gideceğim .bu parayı ödemeye hiç niyetim yok. Başarısız sınav sonrası ders alma mecburiyeti var mı bununla ilgili bir mevzuata ulaşamadım. Eğer 2 saatlik eğitim almak mecburi ise bunun ortalama ücreti nedir? Zira bana ödemeden sonra 180 liralık bir makbuz veriyorlar lakin bu makbuz neyi ne için ödediğimi göstermiyor.şikayet ettiğim taktirde vay efendim biz 60ını harç 120sini eğitim olarak aldık deyip sıyrılmasınlar.


  • tosbaterbiyecisi  (21.01.15 19:49:54) 
Zaten kendini yakmış olur 120 lira egitim ucreti derse, parayla ders veremez.


  • pinman  (22.01.15 23:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.