[]

Soyak olimpiakent nasıldır?

Halkalı'daki soyak olimpiakent'te alınık ev bakıyorum. site sakinleri, ulaşımı, aidatı, yönetimi nasıldır? 2+1 (84 veya 94 m2) fiyatları 180-200 bin arası değişiyor ama gerçekten kaça satılıyor? sahibinden ev satan veya tanıdığı olan var mı? bir de sosyal alanlar kamuya açılacakmış bu doğru mudur?

cevaplar için şimdiden teşekkürler...


 
yapmayın etmeyin arkadaşlar ya, oyle yerlere para dökmeye değmez, gelin modaya 160-170bin tlye 2+1 cok güzel daireler var, içine de 10bin tl daha harcarsan hem halkalıdaki acayip isimli siteler kadar lüks hem de şehrin merkezinde bir eviniz olur, ayrıca çuvalla aidat bayılmak zorunda da kalmazsınız. bunun dışında güvenlik müvenlik diyorsanız da, modanın hemen hemen her yeri güvenli derim ben, arkadaşlarım kız başlarına eve 3te-4te falan gidebiliyorlar.
ama benim iş yerim halkalıda, benim için şehrin merkezi halkalı diyorsanız o başka tabi.

  • de jure  (12.08.09 15:55:55) 
avrupa yakasında, merkeze yakın, deprem sonrası ev arıyorum. doğru dürüst bi orası var.


  • merhum  (12.08.09 17:18:54) 
Ben Soyak'ta değil ama ona çok yakın benzer bir sitede oturuyorum. Soyak oturuma ilk açıldığı zaman, orasıyla ilgili bayaa kötü şeyler duymuştuk. Sitenin kendisine ait olduğu sanılan yeşil alanların aslında kamuya açık olduğu, hafta sonu insanların pikniğe geldiği gibi.. Sonra site bayaa karışmış.Oturan pek çok kişi site yönetimini ve toki'yi mahkemeye vermiş. Halen süren davalar varmış ancak şu an sitedeki pek çok sorun hallolmuş. En azından şimdi kimse elini kolunu sallaya sallaya giremiyormuş dışardan.

Ama tabii bunlar kulaktan duyma bilgiler. Sitede oturan biri ile görüşmeniz ya da daha iyisi gidip site yönetimindeki birileriyle görüşmeniz daha somut bilgiler almanız için yerinde olacaktır bence.

Site sakinleri nasıldır bilemicem ama düzgün ve nezih insanlar olduğunu tahmin ediyorum. Rahatsız olacağınız bir şeyle karşılaşmazsınız bence.

Ulaşım kısa süre öncesine kadar bayaa sorunluydu Halkalı'da. Ama yeni yapılan kavşak ve yeni otobüs hatlarından, sitelerin önüne konan duraklardan sonra bayaa yoluna girdi.
Metrobüse direkt giden minibüsler falan da var. Gerçi işiniz, gücünüz, genelde gittiğiniz yerler nerededir bilmiyorum ama Halkalı'ya taşınacaksınız, pek çok yere bayaa uzak olacağınız gerçeğine de hazırlıklı olmanlısınız :)

Aidat meselesine gelince.. Bizim sitede 2+1'ler 150 gibi bir şey veriyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sizinki de 100-150 arası bir şeydir diye tahmin ediyorum.

Ev fiyatları da aşağı yukarı bahsettiğiniz rakamların arasında. İnternetteki ilanlara ve civardaki emlakçılara da bakabilirsiniz.
sahibinden.com'da direkt sahibinden bulursunuz bence. Ya da bir arabaya atlayıp Soyak'ın içinde dolanabilirsiniz.. Camlarda sahibinden ilanları falan görürsünüz belki.

Site hayatı güzeldir. Sessizdir, sakindir. Güvenliklidir. Kendi içinde marketi, spor salonu, havuzu, yeşil alanları olan bir yerde yaşamak büyük rahatlık..
Karar verip de alırsanız, hayırlı olsun diyeyim şimdiden.
  • hickiran karasinek ve uyuyan karinca  (12.08.09 17:23:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.