[]

Bisiklet sürmek istiyorum! Ama ne giyerek?

Normalde hergün bisiklet süren bir insandım ancak yazın ameliyat oldum ve doktorum sporu yasakladığı için yazdan beri bisiklet sürmedim.

Fakat aşırı bisikletsizlendim. Kapımda bisiklet öyle masum bakıyor ki. :< Yarın sabah bisiklet sürmeye caddebostan sahiline gitsem ölür müyüm? Rüzgarı kesebilecek montlarım yanımda değil. Başka bir donanımla bisiklet sürmem mümkün müdür? 10 kat giyinebilirim işe yarayacaksa ve hareket edebileceksem. Bu havada bisiklet sürenler ne giyiyorsunuz? :<


 
montun ve pantolonun içine gazete kağıdı sar. ama siyaha boyanırsın o ayrı tabi :)


  • ornitorenk  (21.01.15 16:35:46) 
sporu niye yasakladi ki doktor ne ameliyati oldun? gecmis olsun!!!


  • it  (21.01.15 16:44:24) 
Ben dün anadolu yakasında kolsuz formayla bindim. Çok üşümedim. Gerçi ben çok üşümüyorum zaten.

Rüzgarı kesecek herhangi bir kıyafet uygundur aslında. Zaten pedal çevirecek olduğun için ısınacaksın. Sadece rüzgar yememeye bak.
  • godless frog  (21.01.15 17:11:58) 
Üşüyen bir insanım ben kolsuz forma sıkıntı olur azıcık. Bulduğumu giyerek şansımı deniycem. :>

@it: Öyle kötü bir şey değil ya. Burun ameliyatı. Kemiğe bir zeval gelmesin diye doktor birsüre yaşamamı yasakladı. :i
  • okuyamıyom ben ya  (21.01.15 18:25:59) 
teri dışarı atan bir tişört, bir polar, çok bol olmayan bir şort.


  • namus ninjası  (21.01.15 18:33:04) 
lisanslı bisiklet sporcusu ve mağazası çalışanından altın değerinde tavsiyeler. bunları yerine getirmek için kafadan 2000 lira para gider, baştan söylemesi, ama götünüz başınız da üşümez, hastane yollarında sürünmez, elden ayaktan düşmezsiniz.

gövde için
iç katman: uzun kollu termal içlik (base layer)
orta katman: softshell, windstopper, lombardia, vuelta, roubaix gibi katmanlı kumaşlarda oluşan bir kışlık ceket (winter jacket)
dış katman: duruma görü uzun kollu (long slave) veya kolsuz (no slave) rüzgarlık (windstopper)

bacaklar için:
tek katman: lütfen pedli tayt içine don mon giyinmeyin. yine vuelta, roubaix, lombardia, windstopper (ön yüzü sadece arka kısma gerek yok) katmanlarından oluşan uzun, kısa veya dizaltı tayt.

ayaklar için:
kalın çorap, mümkünse windstopper olsun. eğer kilitli pedal kullanıyorsanız ayakkabınızın türüne göre softshell shoe cover.

eller, kafa ve boyun için: rüzgar korumalı uzun eldiven, boyunluk ve bere.
  • mahsus mahal  (21.01.15 19:40:55) 
polar molar giyerseniz iki üç tur sonrası ağır giribal hastalıklara yakalanırsınız. polar teri ve sıcağı içerde tutar, dışarı atmaz.


  • mahsus mahal  (21.01.15 19:42:09) 
öeh! o ne ekipman öyle?

ben de denemediğim hiçbir şeyi önermiyorum:
1.bp.blogspot.com
şu giyimle, ısıl dengeyi yakaladığında gram terlemezsin. eğer durduğumda çok üşürüm diyorsan yanına ortası delinmiş hafif bir battaniye al. o delikten kafan geçsin. durduğunda omuzlarına atarsın. (kafanı delikten geçirirsin). ısını korursun.

2 yıldır bu fotodaki ekipmanla trakyada ve doğuanadoluda turladım. henüz üsye sorunu yaşamadım.
  • namus ninjası  (21.01.15 19:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.