[]

Uyanamama Sorunu? Rüya İçinde Rüya Gibi?

4-5 gündür her uyanış anımda yaşamaya başladım. bilincim yerinde hissediyorum, kalkmak istiyorum yattığım yerden, ama kalkamıyorum. sonra bu bir rüya diyorum kendime, tamam bu sefer kalkıcam diyorum.

kalktığımı düşünüyorum ama bu sefer de kalkmadığımı düşündürecek şeyler görüyorum. oda ters dönmüş, kapıyla pencerenin yeri değişmiş gibi garip şeyler, ve bazen de sadece tekrar yatakta olduğumu farkediyorum basitçe.

kalkarken şu masaya ulaşayım diyorum, normalde ulaşacağım bir mesafe olduğunu bilmeme rağmen, ya masa uzakta gibi ya da kolum yetişmiyor gibi oluyor.

doğru düzgün anlatabildim mi bilmiyorum ama öyle uykum var biraz daha uyuyayım şeklinde bir kalkamamaktan bahsetmiyorum.

bilgisi olan var mı?

ek: normalde çok sık rüya gören biriyim. rüya görmemde bir değşiklik yok. genelde de rüyasız uykum yok sanırım. bazı rüyalarımı hala hatırlarım. genelde de rüyalarımı uyandığımda hatırlarım.

 
Lucid dreaming olayini biraz arastirsana. Hosuna gidebilir.


  • godless frog  (21.01.15 15:39:54) 
hazır açılmışken ben de sıkıştırayım;

3 katmanlı rüya gibi birşey gördüm bende ama baya tırstım geçen gün. rüyayı görüyorum, sonra sanki göğsüme şimşek düşüyor elektriklenme falan. uyanıyorum. bildiğin kalp krizi geçirip direkten dönmüş bir durum sanki. sonra kendi kendime "sakin ol birazdan geçecek" diye fısıldıyorum. akabinde de bir kez daha uyanıyorum. gerçek dünyaya tabii. yani yattığım yatakta ikinci kez uyanıyorum.hemen kalp ritmimi kontrol ediyorum "gerçekten yaşadım mı onu" diye ama seyrinde gidiyor.

benim bu yaşadığım neydi ulan peki? böyle ruhum bedenime girdi sanki ara bölümde. tövbe tövbe.
  • dove falconhand  (21.01.15 15:51:43 ~ 15:52:48) 
lucid dreaming olayından bahsetmiş arkadaşlar, ben de onu diyecektim. eğer bu bende olmasın hoşuma gitmedi diyorsan şunu önerebilirim; sırt üstü yatıyorsan o pozisyon işe yarıyor bunu yaşamanda, ben sırt üstü yatmıyorum artık o nedenle.

Edit: Karışık bir cümle kurmuşum. Özetle; sırt üstü yatarsan bunun gerçekleşme ihtimali artıyor. Bu bana olmasın diyorsan sırt üstü yatmamak işe yarayabiliyor.
  • ornitorenk  (21.01.15 16:29:37 ~ 16:31:01) 
Rem esnasında uyanıyorsun. Sorunun bu.


  • fucking machine in my head  (21.01.15 16:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.