[]

Yeşil pasaport - 25 yaş sorusu

selam ahali,
soru kardeşim için geliyor, babamdan dolayı yeşil pasaportu var,öğrenci ve mart 1990 doğrumlu, erkek öğrenciler için 25 yaşına kadar yeşil pasaportu kullanma hakkı var, sorum
şubat sonu ben Almanya'ya gidiyorum, benimle birlikte gelirse bir sorun çıkar mı?
normal pasaportlar için vize başvurusunda pasaportun bitiş süresinin en az 6 ay olması gerekiyor ya bunlarda da (yeşil pasaportta) böyle bir sınır var mı?

 
O ülkeden ülkeye değişiyor. Bence Alman konsolosluğuna sormalısınız.


  • grgn  (21.01.15 15:00:55) 
"If your passport expires while you are in Germany, you will have to return to your home country and extend the validity of your passport there."


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (21.01.15 15:08:33) 
hocam 6 ay geçerlilik yeşil için de geçerli.


  • t joe  (21.01.15 15:10:20) 
merhaba bilir kişi geldi.
yeşil pasaport; öğrenci ve çaışmıyor (düzenli sgk primi ödenmiyor) olmak kaydıyla ;

25. doğum gününden bir gün öncesine kadar (en geç o gün Tr'ye dönmüş olacak şekilde) kullanılabilir.

ocak şubat doğumluysa evet problem olur.
  • jimjim  (21.01.15 15:10:41) 
ayrıca

@t joe yanlış biliyor.

kafa karışıklığını gidermek için gereksiz bilgi veriyorum;

yeşil pasaportla örneğin UK vziesine başvuracaksın. UK der ki; vize başvurusu yaparken en az 6 ay geçerli pasaortla gel. (bazı ülkeler 3 ay ister) bu durumda 25. doğumgünüe 6 ay +1 gün kalmış olmalı.


bir diğer durum da şu olsun. UK vizen var ve pasaportunun geçerlilk tarihine 2 gün var. o 2 gün içinde Uk'ye gidip, pasaportunun gerçli olduğu son gün Tr'ye dönmüş olacaksan sorun yok. gidersin de , dönersin de.
mühim olan pasaportun geçerliyken dönmüş olman.

3ay, 6 ay şartı vizeye başvururken gerekir.
y.pasaportla almanya vizesi ihtiyacı olmadığından böyle bir şart yok.
  • jimjim  (21.01.15 15:15:19 ~ 15:24:19) 
türk hava yolları sabiha gökçen dış hatlar kontuar sorumlusuydum, atatürk havalimanı vip'te çalıştım. ben kontuarda ya da uçak kapısında olsam 6 ay geçerliliği olmayan yeşili almam.

not: ki almanya pasaport polisi imzasız pasaportta bile hiç acımayıp thy'ye kol gibi ceza gönderen bi pasaport polisidir.
  • t joe  (21.01.15 15:17:48 ~ 15:18:37) 
:)
@t joe kişisel almamışsındır umarım.

ben arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım, birebir aynı durumu ve tereeddütü yaşadım; konsolosluğu arayarak öğrenmiştim ki denedim ve teyit ettim.

bu arada hazır tr'deyken emniyet müdürlüğü pasaport büro amirliğini arayabilirsiniz bana inanmıyorsanız :D bir devlet kurumuna göre olağanüstü hızlı ve yardımsever şekilde cevap veriyorlar.
  • jimjim  (21.01.15 15:23:24) 
@jimjim

ben şöyle anladım, sen diyosun ki vizesi varsa atıyorum pasaportun geçerliliği de bu ayın 29'unda bitiyor. bu adam yarın gidip 28'inde dönecek. bu durumda gidebilir, sıkıntı çıkmaz.

senin anlattığından bunu anlıyorum ama kusura bakma öyle değil. pasaport polisi geçerliliği olmayan pasaportla da geçirse sikinde olmaz çünkü cezalar pasaport polisine değil havayolu şirketine kesiliyor. bu açıdan havayolu şirketlerinin dış hat kontuarlarında ve uçak kapılarında pasaport vize kontrolü yapılır, hatta sadece bu iş için eğitim almış ve terinin kokusundan sahte pasaport taşıyıp taşımadığını anlayabilen (konuyla alakası yok ama söylemek istedim ve efsane değil gerçekten böyle bi adam var) personeller çalıştırılır.

ben vizesi olan adama 3 ay geçerli pasaportu varsa gönderirim ki bize söylenen de buydu ama yeşile vize istemeyen yere yeşille giden adamın 6 ay geçerliliği yoksa göndermem, gönderilmemesi gerekir.

he siz yeni personele denk gelirsiniz ya da adamın dalgınlığına gelir geçirir gidersiniz vs orası ayrı ama normalde geçirilmemesi gerekir.

kişisel algılamadım, sonuçta siz de belli kaynaklara dayanarak bilgi paylaşıyorsunuz. benim derdim, arkadaş o kadar masraf yaptıktan sonra uçak kapısından geri dönmesin ya da almanya'ya gidip inad olmasın.
  • t joe  (21.01.15 15:31:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.