[]

karpuz buz olursa zararlı olur mu?

böyle bir söylenti var. bir arkadaşımız tanıdığı bu yüzden mide iltihabı mı ne yaşamış ve hastanede yatmış 2 gün. karpuzu buzdolabına koymuş, karpuzdaki şeker kristalleşmiş ve o şekilde buzlu buzlu yemiş, doktorlar buz dolabından çıktıktan sonra bekletin diyormuş bu yüzden falan. var mıdır böyle bir şey cidden?




 
sevgili valideme yeni aldığım karpuz hemen soğusun dedim buzluğa atalım daha sonra çıkarır yeriz dediğimde; "aman unuturuz buz tutar sonra bozulur neme lazım" dediydi.

gidiyo demek sevgili karpuzlar buz tutunca...
  • swashbuckler  (01.07.07 15:28:39) 
donmuş karpuzu eritmek iyi bir fikir değil. kendini salıverir ve çöpe atılması gerekir. yenmez yani.


  • samanliktaki zuhtu  (01.07.07 15:34:08) 
sordugum donmuş karpuzu eritmek değil arkadaşlar karpuzu buzlu halde yemenin zararlı olup olmadığı.


  • nihilanth  (01.07.07 15:39:28) 
mideye dokunabilir. çok soğuk olması bir de erimek için daha da ısı alacağı filan. kesin dokunur diyemem ama bence yapmamak lazım.


  • darknum  (01.07.07 15:57:07) 
kendisinin donduğu için bir şey yapacağını sanmıyorum. sadece, optimal üreme sıcaklığı insan vücut sıcaklığından düşük olan ve normal florada da bulunabilen bazı mikroorganizmaları sevindirir belki. ama bu sadece karpuza has değil, tüm soğuk yiyecek/içecekler için geçerli


  • emk  (01.07.07 16:23:00) 
yediğimizde midemizde ısınıp erimiyecek mi tekrar ki?


  • marido  (01.07.07 19:04:31) 
ben midede iltihaba yol açması için pek geçerli bir sebep düşünemedim. fakat emk'nın dediği gibi, herhangi bir soğuk gıda tüketmek, bölgesel olarak vücut sıcaklığının düşmesine neden olacağından, üreme sıcaklığı daha düşük mikroorganizmaların gelişmesini teşvik edebilir fakat o pH seviyesinde de herhangi bir gelişme olması zaten çok zor. ben de durumu, dondurma yemekle aynı kefeye koyuyorum.


  • paranormal  (01.07.07 21:13:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.