[]

sandal almak

pek kullanmadığım bir aracım var, bunu satıp (en fazla 3 bin eder zaten) sandal almak istiyorum. ergenlikte okuldan kaçıp kiralık sandalla açılırdık, çok da eğlenceli olurdu. alma fikti uzun zamandır aklımdaydı zaten.

mesela şu aşağıdaki ilan gözüme çarptı;

www.sahibinden.com

lüks sayılabilecek bir sandal 4 bin lira diyor. çok ucuz değil mi? 2-3 bin liralık alsam işimi görür o zaman.

merak ettiğim, bunlarda da vergi, ehliyet veya ruhsat gibi zımbırtılar oluyor mu? ben şimdi ha deyip alsam, sırtlanıp (mecazi anlamda) sahile götürsem direkt denize açılabilir miyim yoksa izin mizin almak gerekir mi?

istanbul'dayım ve sahilde oturuyorum, yakınımızda marine tarzı yüzlerce sandal-yatın olduğu bir 'deniz otoparkı' var. buraya bağlarım herhalde.

not: motorsuz düşünmüştüm ama motorlu almak daha mantıklı sanki.

 
motorsuz alma.
3 metrelik bir sey baslangicta isini gorur, motorsuz 4 bine filan alirsin. 25 hp'lik de bir motor al.

limana kaydettirmen lazim denize acilabilmen icin. emin degilim ama galiba amator denizci belgesi de alman lazim.
  • cedex  (21.01.15 12:08:02) 
o tekne en saf hali. yani denize açılman için daha alman gerekenleri de toplarsak 5 bin lira sadece sandala vereceksin. eğer motoru da olsun kürekle olmaz dersen
ortalama bir motor da sana 5 bin liraya patlar. bence ikinci el sandallara bak küçük motorlu olanlara. 6-7 bin liraya bulursun

Bu arada motor gücü 9.9 beygirden büyük olmayacak olursa belge vs. istiyorlar.
  • ermoo  (21.01.15 12:22:47) 
konuyu takip edeceğim ama bildiklerim @cedex'in dediği gibi. bu fiber bir tekne.

ekleme : örneğin şuna bir bak. açıklamada saydıkları falan var. bu fiyata iyi gibi görünüyor. www.sahibinden.com
  • zam sampiyonu domates  (21.01.15 12:24:07 ~ 12:26:47) 
yeni baslayanlar icin ahsap teknelere bulasma derim. Simdilik kucuk bir fiber tekne al isini gorur. 7 metreyi gecmesin (vergi ivir ziviri vardi 7 m ustune eskiden, gerci belki degismistir kanun ) Bir de tekneyi almadan once nereye baglayacagini bul. Git konus kirasi ne kadarmis.


  • earthsea  (21.01.15 16:06:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.