[]

Buz'dan gelen buzdolabi kokusunu, tadini nasil gideririz?

Selamlar,

cogunuzun da bu güne kadar tecrübe ettigi üzere, buzdolabina konan bilimum buz kaliplari agzi kapali bile olsa, konan su icme suyu bile olsa, cikarinca abuk subuk bir tat aliyor.

Acaba dedim bakteriler mi neden oluyor? Icme suyunu kaynnattim. Agzini kapatip, sogumaya biraktim. Ondan hemen sonra, buzluga yerlestirdim. Özellikle buzluktaki ne kadar sebze, et, vs varsa cikarttim ki, tadi sinmesin. Yok arkadas gene olmadi. Gitti gene kondugu kabin tadini aldi bu sefer. Böyle boktan bi tat.

Mcdonalds, Burger kingte de buz var. icim icim su. icine ne katiyorlarsa. Ayni sekilde süpermarketlerde satilan hazir buzlarda da böyle bir sorun yok.

Derdini sikeyim demeden önce, bi düsünün bakalim, o suya ekleyebilecegimiz bi madde varmi?. Sudaki o tadi önlemeye yarayici.

tesekkürler.

 
buz kalıbından olabilir belki?
silikonları var onlarla deneseniz.

  • teknikekip  (21.01.15 11:28:58) 
hocam buzluğu boşaltıp iyice bi temizlemek lazım. denildiği gibi temizlik ürünü kokusu da geçtikten sonra sıkıntı kalmaz ama buzluğa koyduğunuz şeyleri iyice sarıp sarmalayın.

ben et filan aldığımda kabından çıkartıp (tek kişi olduğum için) streçle porsiyonlara bölüyorum. sonra sarılmış etleri filan güzelce yıkayıp öyle koyuyorum buzluğa, buzluğum genelde dolu olur ama hiç bi koku olmuyo.
  • t joe  (21.01.15 11:35:02) 
benim bildiğim buzdolabı sadece karbonatlı su ile temizlenir, kullanım kılavuzlarında da yazar, temizlik malzemeleri (deterjan/sabun) kullanmayın diye.
örneğin (18. sayfada yazıyor bunda): cdn.koctas.com.tr

sirke de kullanılabilir bildiğim kadarıyla. karbonat kokuları alacağı için bir deneyebilirsiniz. buzdolabınızın kendi kullanım kılavuzu duruyorsa nasıl temizleneceğine dair bilgi için ona da bakabilirsiniz.

kısaca kokuları önleyici bir mekanizma kurarsanız belki biraz azaltabilirsiniz buzluktaki ve buzdaki kokuyu.
  • nimberjack  (21.01.15 11:41:43) 
buz dolabına bir miktar kömür koyarsanız kokuyu çektiğini duymuştum. uygulayan bir kaç kişiyi de gördüm.
hatta googleda baktım şimdi görsellerde de çıkıyor, buzdolabına kömür koymak yazınca

  • okumayi sevmeyen okur  (21.01.15 12:50:56) 
sana oncelikle herseyi deneyip de cozum bulamayanlarin yaptigini soyleyeyim:

buzdolabinin arkasinda defrost kabi diye birsey var. Boyle ufak plastik bir kap. Onu cikarip temizle. Eger eskiden buzlukta et falan eridiyse (elektrik falan kesilme durumunda) orada biriken pislikler koku yapiyordur.

Bence ilk once bi bunu dene. Eger defrost kabi temizse sirayla asagidakileri uygulayabilirsin.

1. buzlugu bosalt. O koku herseyin ustune sinmistir, buzlugu temizlesen bile, onceden buzlukta bekleyen yiyeceklere sinen koku yine bulasir heryere.

2. buzlugu sirkeli/karbonatli suyla temizle (sirkeyi sadece damlatacaksin, sonrasinda da durulayacaksin)

3. buzdolabinin icine demlenmis cayin demini/pirinc tanelerini kucuk bir cay tabaginin icinde bir koseye birak.

4. buzlugun en arka kosesine bir tane komur koy.

En onemlisi, asla buzluga agzi acik yiyecek birakma. Ben buzluk olarak da koroplast buz torbasi kullaniyorum. bak sundan: www.koroplast.com
  • earthsea  (21.01.15 16:21:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.