[]

Otostop meselesi

Genellikle otostop çeken insanları aracıma almaya çekiniyorum. Bir yandan da üzülüyorum. Neticede insanız.

Sizin belli kriterleriniz var mı aracınıza otostopçu alırken ?

Tek istisnam var. fenerbahçe maçlarına giderken yanından geçtiğim durakta fenerbahçe formalılar görürsem yanaşıp ben çağırıyorum. zaten gittiğim yere gidiyor, zaten durakta bekliyor, demekki zarar gelmez diye düşünüyorum. Kriter anlamında tek söyleyebileceğim bu.

Harbiden nasıl seçiyorsunuz ? Ya da seçiyor musunuz ?
Ben mi çok pimpirikliyim ?

 
Bence pimpirikli değilsiniz, dikkatli olmaya çalışıyorsunuz. Ancak ülkemizde maalesef otostop kültürü olmadığı için ve insanlardan çok fazla korkmaya ve çekinmeye odaklandırıldığımız için bu gibi şeyler hissetmeniz çok normal.

Ben bu ülkede bir kadın olarak büyük konuşmayayım, mümkün değil otostop yapmam.

Ancak geçen yaz yurtdışında birkaç kez otostop çekme imkanım olmuştu. Çok da güzel olmuştu, çok keyifliydi.

Keşke bizde de yaygın olsa, insanlar birbirine daha çok güvenebilse.
  • dessy  (21.01.15 11:28:48 ~ 11:34:45) 
Ben çoğu zaman alıyorum. Hatta bi gün altunizade'den 1. köprüye bağlanan köprülü kavşaktan inerken sağda (inşaat alanı gibi bi yer) bi adam otostop çekiyodu ve bi anda durup aldım. Adamla konuştuk adam Kars'ta cezaevinden yeni çıkmış. Cebinde 1 lira parası yoktu, tekirdağ'a gidiyodu yanlış hatırlamıyosam. Zincirlikuyu'da bıraktım. Namus davası galiba, karısıyla bi adamı basmış ikisini de öldürmüş zamanında.

Benim ki de abartı bi rahatlık, bu kadarına gerek yok.
  • t joe  (21.01.15 11:29:17) 
otostopçu almam asla. üzülmem de çünkü o kişinin kim olduğunu bilmiyorum. sapık mı, manyak mı? herşeyden önemlisi kendi güvenliğimdir. otostop da çekmem asla. böyle bir riske girilmemeli.


  • rock n roll  (21.01.15 11:29:37) 
anam! rock n roll ile ilk kez çok zıt düşünüyoruz!

let the girls fight begin! <3 <3

www.huffingtonpost.co.uk
  • dessy  (21.01.15 11:36:16) 
universite kampusu gibi yerlerde otostop ceken olursa alirim, kendim de o sekilde cok bindim. ama disarida cekmem de almam da.


  • Notts  (21.01.15 11:37:29) 
Ankara'ya ailemin yanına geldiğimde alıyorum. Soğuk ve yağışlı havalarda durağa yanaşıp ben teklif ediyorum. Gece çok saatte yürüyen insan görürsem nereye gittiğini soruyorum. Eve gelip giderken bir üniversitenin önünden geçiyorum, orada otostop çeken kimseler varsa durmamazlık etmiyorum.

Istanbulda ise okul dışarısında hiç almadım.
  • geven kafa  (21.01.15 11:57:25 ~ 11:58:29) 
ben dolandırıcılıktan daha ziyade arabaya aldığımız insanla kaza yapma riskinden dolayı almıyorum. çünkü o insanın hastane masraflarını ve tazminatını da şoföre yüklüyorlar.
www.ozgureraytas.av.tr

  • gotic  (21.01.15 12:08:30) 
Bizim orada hayvani bir yokuş var, alt tarafinda ilkokul cocuklari bekliyor bazen, onlari aliyordum hatta nasihat ediyordum yapmayin etmeyin alirlar kacirirlar vb diye. Sonra muge anli'yi izledikten sonra artik onlarida almiyorum basima iş cikar diye.


  • pinman  (21.01.15 12:12:49) 
arabam yok ama olsaydı da sadece bu gibi hanımkızları alırdım.

www.cheetahssd.com
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.01.15 12:21:05) 
5 yıl boyunca 1000'den fazla araca otostop çekmişimdir, beni alanlar arasında Türkeş'in oğlu, baki mercimek, aydın Köksal gibi ünlü adamlar olduğu gibi hamile sürücüler, arka koltukta çocuğunun yanına oturtan sürücüler de oldu. Hiçbirinden incinmedim, bilakis beni evime en yakın yerde indirmeye çalıştılar. Kimisi hediyeler verdi. Kadın olsam türkiye gerçeğinden ötürü tek başıma otostop çekmezdim ama. Arabam olduğunda da gördüğüm yerde alacağım.


  • yirmisantim  (21.01.15 12:30:21) 
inisiyatif buradaki anahtar kelime. tipine amacına bakıp almak gerek. Gezgin, düzgün insan belli eder kendini.


  • jadle  (21.01.15 12:33:09) 
zamanında babamın başına gelen bir olaydan dolayı alırken çok seçici davranıyorum. ha seçiciden kastım şu ya böyle her tarafından öğrencilik akacak insanlar ya da ağzı burnu kan içinde bi hastaneye yetişmeye çalışanlar. bunlar dışında almadım.


  • okumayi sevmeyen okur  (21.01.15 12:53:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.