[]

Çekiç savaş aleti olarak tarihte kullanıldı mı?

Merak ettiğim konu bu oyunlarda gördüğümüz iki elle tutulan çekiçler tarihte hiç bir savaşta veya medeniyette kullanıldı mı?

Kullanıldıysa nedeni nedir?


 
kullanılmış: en.wikipedia.org
at üzerinde iken yakın savaş için kullanıldığını yazmış:

ayrıca şu zararı veriyormuş:
www.the-exiles.org
  • kaptan memo  (21.01.15 10:36:47) 
kullanıldı.

uzun saplı olanları süvarilere karşı kullanıldı, kısa saplı olanlar ise birebir yakın mesafede yahut at üzerinde iken yerdekilere karşı kullanıldılar. neden kullanıldı, zırhları yahut başlıkları penetre etmeden de zarar verebilmesi yüzünden kullanışlı idiler başlangıç olarak, hakeza geliştirilen çelik artık kılıçlara karşı ciddi savunma sağlıyordu ama aynı şey çekiçler için geçerli değildi. çekiç uygulunan kuvveti, kılıca uygulanan kuvvettin iletilmesinden farklı iletiyor hakeza şimdi fiziksel açıklamasına üşendiğim üzere. gene atların bacaklarına saldırmak için de kılıçtan daha kullanışlı bulunmuşlar, sivri tarafı olan çekiçlerin sivri tarafları kalkanları yakalamak açısından da kullanışlılar üzerine.
  • kulkke  (21.01.15 10:38:53 ~ 10:42:42) 
daha çok düz burunlu çekiçleri merak ediyorum bunlardan çok. demirci çekici gibi. tor çekici gibi.


  • cgr rrr  (21.01.15 10:42:18) 
sivri uçlar sonradan eklenildiler zaten yahu; ve gene, sivri ucun sağladığı şey penetre edilebilinecek şeyleri penetre etmek yahut birşeyleri çekip almak ki eğik sivri uçlar da o yüzden düşünülmüş. ama çekicin asıl kullanım nedeni düz burun kısmı.


  • kulkke  (21.01.15 10:46:06) 
aslında senin çekiç dediğin balyoz. ingilizcesi sledgehammer. savaşlarda kullanılanlar bir ucu sivriltilmiş ( pick ) veya yuvarlatılmış olanlar. ( mace) ucu yuvarlatılmış olanlara zincir takınca ( flail) olmuş. biz hepsine topuz deyip geçmişiz.
balyozun standart bir ordu silahı olarak kullanıldığını sanmıyorum ama milislerin olduğu savaşlarda, adam evinde ne varsa kapıp geldiği için kullanılmıştır tabiiki.

wikipedia'da bir kaç savaşta kullanıldığı yazıyor ama standart savaş silahı haline gelmemiş. daha çok siper kazığı çakmak için bulundurulan bir alet.
  • trocero  (21.01.15 10:56:53 ~ 11:02:54) 
balyoz deyince daha doğru oldu. anladım teşekkürler.


  • cgr rrr  (21.01.15 11:43:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.