[]

Google çözemedi: Excel derdine bir çare.

Yeni bir depo alanı için geçici bir stok takip uygulaması yapmam gerekiyor. Takriben 200 kalemlik bir liste üzerinde, sayım yapıldıktan sonra mevcut miktarları Excel'e gireceğim ve malzeme çıkışı ya da yeni malzeme girişi olduğunda bir şekilde bunu mevcut stoğa işleyeceğim. İşlem hatası yapmamak adına bunu Excel otomatik yapsın istiyorum.

Resimdeki gibi basit bir yolla yapmayı düşündüm. F sütunundaki hücrelere değişim miktarlarını gireceğim (girişler için pozitif, stoktan çıkanlar için negatif sayı olarak) ve üstteki butona bastığımda doldurmuş olduğum her hücre soldaki E sütununda mevcut stok miktarını değiştirecek. Renkli hücrenin kendisi de tekrar boş kalsın ve son yapılan işlemdeki değişim miktarları G sütununda görülsün istiyorum. Nasıl bir şey önerirsiniz?


 
drive.google.com yardımcı olur mu? olumlu sonuçlar almış.

Alt: www.google.com
  • bomcu onurun bomu  (21.01.15 10:15:57) 
@bomcu onurun bomu: güzelmiş aslında, bunu Excel'e aktarıp kendi kullanımıma uygun hale getirmeye çalışırım ama şöyle bir sorun var: benim ürün tanımlamalarım çok uzun ve zahmetli. mesela:

İÇ AKSAM - ADAPTÖR TUTURMA PARÇASI - 320X60 mm - ALÜM. 1 mm

...ve buna benzer 200 tane falan var. Çalışanlar gün içinde birçok defa mal alıyor depodan, depo sorumlusu arkadaşın üzerine çok yük bindirmek istemiyorum, hantal bir sistem olmasın, stok sayısını kaçırmamak yeterli.
  • karaage  (21.01.15 10:47:23) 
Şöyle bir şey yaptım.
(git: drive.google.com

Stok sayfasında malzeme isimlerini ve sayım bilgisini giriyorsun.
İşlem sayfasında malzemeyi ve işlem türünü seçip (istersen tarih yazıp) miktarı giriyorsun.
Stok sayfasındaki durum otomatik güncelleniyor.
Hem de giriş çıkışları takip etmiş oluyorsun.
  • whitea  (21.01.15 12:51:34) 
@whitea: dostum bu gayet güzel ve sade olmuş hakikaten ellerine sağlık. ben farklı bir şey yaptım ama giriş-çıkış tarihi olmadığı için pek de içime sinmedi:

i.imgur.com

resimde soldaki gibi giriş-çıkış adetlerini yazıyorum ve üstteki butona basıyorum. makro gerekli işlemleri yapıp tabloyu resmin sağ taraftaki haline getiriyor. bu şekilde çok hızlı ve basit olup işimizi görecek ama dediğim gibi geçmişe dönük kontrol şansımız olmayacak. senin yaptığın çalışma cidden güzel olmuş ama 200 küsur malzemeyi drop-down listten seçmek depocunun kafasını karıştırır mı diye korktum. bir tavsiyen var mı hızlı kullanıma dair?
  • karaage  (21.01.15 13:46:47) 
Madem makroyla yapacağız, o zaman şu şekilde yaptım.
(git: drive.google.com

Stok sayfasında hangi stokla iş yapılacaksa onun adının üstüne tıklayıp üstten Giriş/Çıkış Ekle düğmelerinden istenene tıklanır. Gelen kutucukta miktar yazılır.
İşlemler sayfasına bir satır otomatik eklenmiş ve stok durumu güncellenmiş olur.
  • whitea  (21.01.15 15:28:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.