[]

kibris'ta kurumsal firmada calisilir mi

maas ankaradakiyle ayni. orasi biraz daha pahali ama ortam guzel.
siz ne dusunuyorsunuz?



 
kıbrısta yaşamak türkiye'ye göre daha pahalıdır. zırt pırt elektrik kesilir. lefkoşa'da şebekeden hafta üç gün su gelir, diğer günler depodan kullanırsın (en azından ben kalırken öyleydi.) tek ucuz yanı sigara ve alkoldür. toplu ulaşım sıkıntıdır, araban yoksa doğru dürüst gezemezsin. bence tatile gidilir, ancak yaşanmaz.


  • inheritance  (21.01.15 09:20:52) 
yarı-kıbrıslı olarak söyleyeyim: elektrik kesintileri olabiliyor Lefkoşa'da, hakeza altyapı yenilenmiyor pek; ama sık değil. yaz aylarında belki 2 kere olur, elektrik-arıza gidip düzeltir. Girne'de çok daha zor olması.

su meselesi denildiği gibi de, depo sistemi var zaten Kıbrıs'ta - yani su bazı günler gelir, depo su ile dolar o günlerde sonra da o depodan su kullanılır. depo her evde vardır zaten ki olması da mecburi; bir sıkıntı yaşamazsın o konuda. suyu çok tüketeceksen ikinci depoya yahut daha büyük depoya yönelirsin de depolar zaten tonluk.

toplu taşıma hak getire, denildiği gibi araba olması şart.

yaşam daha pahalı; kiralar daha yüksek, yiyecek içecek daha pahalı ve türkiyeliler'in bir kısmının dert ettiği üzere Türkiye'deki ucuz yiyecek markaları o kadar yaygın değil bulunma açısından, dışarıda yiyeceğin şeyler bunlardan daha da pahalı Türkiye'ye görece, falan fistan. alkol de ucuzdu ama rte'nin her adayı ziyaretinde ona da zam yapıldı çokca, Türkiye'ye göre daha ucuz hala alkol elbette ama eskisi kadar ucuz değil Kıbrıs'ta da.

onun dışında, Türkiye'den farklı yaşam alışkanlıkları ve kültür ki bazı türkiyeliler şikayet ediyor bu farklardan da elbette. onu da aklında bulundur.
  • kulkke  (21.01.15 09:41:41 ~ 09:54:45) 
araba alacak butcem var, benzin de ucuz orada. Ulasim sorun degil. Yemek konusunu da cozerim.

Insani disaridan gelenlere karsi nasil?
6000-6500 civari maas iki kisi icin yeter mi? esim calismayacak. Sehir lefkosa.
  • Sarix  (21.01.15 11:54:37) 
Yeter =)


  • yahveyire  (21.01.15 12:45:16) 
nerede kalacağın da önemli. lefkoşada kiralar sterlinle ödeniyordu genelde (yine ben oradayken). kirada mı kalacaksın? kira yardımı alacak mısın?

yaşlılar buradan gelenlere karşı iyi davranıyor. genç nesil daha mesafeli.
  • inheritance  (21.01.15 12:45:54) 
sezercik filminde bize rum askeri olarak gösterilen tipler var ya. işte kıbrıs türklerinin şivesi aynı o. www.zapkolik.com video da 01:25 ten itibaren izle.
gençler türkiye'yi sevmiyor. "siz olmasanız biz ab vatandaşıyız" tribindeler. yaşı 40ın üstünde olanlar Türkiye'ye daha sıcak.

  • corneillus  (21.01.15 13:14:28) 
lefkosa'da 300-350 sterline begenecegin ev bulursun. kiralik evler genelde esyalidir, az esyali / sadece beyaz esyali da oluyor arada. ben esyasiz evde kalmistim, oradan 0 aldigim esyalari 4 yil sonunda istanbul'a getirdim. (ki zevkine uygun esya bulmak da zor, turkiye'den gelecek diyecekler 2 ay bekleyeceksin, esyali eve razi olsan rahat edersin)

evin en ust kat olmamasina dikkat et zira kisin cok soguk yazin cok sicak olur, yalitim pek yoktur yeni binalar goruntude guzel bile olsa teknik acisindan eskilerden pek farkli degil.

~400 sterline girne'de havuzlu villaya da cikabilirsin, sabah aksam 20'ser km gidersin cok sorun olmaz. (edit: gerci villalar muhtemelen girne merkezde olmayacagi icin o 20km 25-30'a cikabilir...)

elektrik pahalidir + baglatmak icin toplu/yuklu bir depozito vereceksin, daha sonra klima kullanimina (isinma da klimayla, ya da villada vb. kat kaloriferi olabiliyor) ve yalitima gore ayda 200 ila 700 arasi elektrik odeyeceksin. depozitonun uzerine yatmiyorlar, 2010'da 800 verip 4 yil sonra 1400 civari aldim. yine de elektrik ev sahibinin uzerine olursa iyi, hic ugrasmazsin. klimalar senin degilse, tuttugun evdeki klimalar en az A sinifi olsun, ama bu ev seceneklerini oldukca kisitlayacaktir.

kibrislilarin sevmedigi turkleri sen gorsen sen de sevmezsin. o yuzden endiselenmene gerek yok.
  • disq  (21.01.15 15:06:15 ~ 15:14:54) 
arkadaşlar, su kesilmesini yaşayanları merak ettim gerçekten - depo var, depo mu kesiliyor ne oluyor?

onun dışında, minik donut'un söylediklerinde haklılık payı var lakin cafe yahut restorant ortamı güzel oladabilir, olmayadabilir; yerine göre değişir. ha ama hoş olan yerler için gene araba gerekir daha çok yahut arayıp bulman gerekiyor. bir de, sadece kuzey kesimine mahkum kalacaksın sen başka vatandaşlığın yoksa, eh o da kısıtlıyor oldukça seni kıbrıslılar'ın aksine. bir de üniversite için gelen türkiyeliler'in müşteri olarak doldurduğu yerler görece kötü.

elektrik pahalı değildi bu arada o kadar da, söylerler ise kanma diye söyleyeyim dedim bunu da, ama çok geçmedi üzerinden, kktc'nin 40. kuruluş yıldönümünde %40 zam geldi elektriğe. artık pahalı hali ile oldukça.

onun dışında yukarıda üstünkörü bahsedilmiş ama sterlin konusu mevcut; her yerde geçerli o sterlin. maaşlar ve günlük şeyler tl üzerinden, geri kalan herşeyse sterlin üzerinden.
  • kulkke  (21.01.15 18:01:57 ~ 20:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.