[]

Ayak tarağına giren Kramp

selamlar,

dün gece biraz beden kırıklığı ile yattım, üşüme titreme vardı. yatmadan ilaç aldım vs, sabaha bişey kalmadı gerçi ama. gecenin bir yarısı ayağıma giren feci krampla uyandım. hani şu tarak kemiğinin oraya girip ayağınızı diğer ayağınızla çiğnemenize sebep olan, ayak parmaklarını yukarı ya da aşağı doğru istemsiz çektiren cinsten.

bayağı da uzun sürdü bu sefer, rahat bir 10-15 dk vardır, yatakta kıvranırken saate de baktım artık çünkü bi bitemedi diye. kalflara doğru masaj yaptım, ayağımın üstüne masaj yaptım, üstüne bastım, ayağa kalktım, yürüdüm, sallandım, sürekli hareket halinde tutmaya çalıştım çünkü malum, durunca hemen parmakları çektirmeye bağlıyor sanki felçli gibi oluyorum.

birkaç sorun var bu konuda:
1) neden olur mu? belirli bir sebebi var mıdır?
2) nerede oluyor gerçekte, yani kalflarda meydana gelip ayağa mı vuruyor, yoksa direkt ayakta mı?
3) olmaması için almam gereken bir önlem var mıdır?
4) olduğunda nasıl geçiririm?

 
Grip ilaçlarının bazılarına kafein koyuyorlar. Aklıma o geldi. Ateş de olduysa bir miktar su kaybın artmış olabilir.

Daha çok su, daha çok potasyum, daha az kafein, daha iyi havalandırılmış bir odada uyku.
  • arnold schwarzeneger  (21.01.15 09:12:59) 
1) özellikle potasyum olmak üzere mineral eksikliği. susuzluk. egzersiz sonrası gevşememe. sinirsel.
2) direkt ayakta. hissettiğin yerdeki kas kasılı kalıyor. bacakta başlayıp da ayağa yansıyabilir ama. ayağı acayip pozisyonalra sokarken yani, bacaktaki geçsin deyu.
3) muz. maden suyu. avakado. domates. esneme hareketleri.
4) kasılan yere ters itki yapmak lazım. yani bacağa girdiğinde ayağı kendimize doğru çekiyoruz mesela. ayaktaki konum itibarı ile gevşetemediğinden uzun sürmüş sanırım. kasılma hissinin tersi şekilde bir posizyon aldırmak lazım.
  • iz  (21.01.15 09:17:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.