[]

Yurtdışından Gözlük

Aramaya inandım ama tatmin edici bir cevap bulamadım.

Amerikadan gözlük sipariş edicem, kullanmak için değil ilerde satışını düşündüğüm ürünü görmek için almayı planlıyorum. Tanesi 35$, 3 tane alıcam muhtemelen tanesi 25$'a filan gelicek.

Gümrükte sıkıntı yaşar mıyız? Yaşamamak için tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

 
aynı üründen 3 tane sipariş ettiğiniz zaman gümrüğe takılma ihtimali yüksek. ben oyuncak getirip satıyordum ve hep tek bir seferde 2 adet sipariş verdim.


  • yimirta  (21.01.15 08:50:46) 
farklı adreslere gönderilmesini sağla bence.


  • zam sampiyonu domates  (21.01.15 08:54:46) 
hocam farklı adres olursa tane başı 30$ filan nakliye öderim, hepsi beraber olursa 30-35$'a işim görülür gibi.

bi de bu gözlük parçalara ayrılabiliyo. mesela parçalara ayırıp gönderse ya da bi tane yapılı gönderse diğer ikisini yedek parça diye yanına koysa ne olur?
  • t joe  (21.01.15 08:56:49) 
Faturaya bir adet yazabilirse sorun olmaz..


  • dokuzonbeş  (21.01.15 09:07:47) 
her şekilde risk var. gümrükteki adamlar bu işin ustası. paketi açmadan ne olduğunu anlayabiliyorlar.


  • zam sampiyonu domates  (21.01.15 09:28:39) 
ya ürünü satmak için almıyorum, zaten satmaya karar verirsem 150-200 tane alıp kdv gümrük masrafı vs ödicem ama şimdi daha işe başlamadan ve belki hiç satmayacağım bi ürün için masraflara girmek istemiyorum.

peki şunu sorayım, diyelim 40 dolar fatura kesti yolladı. gümrükten geçmedi, işlem gerektiriyor. bunun bana maliyeti ne olur?
  • t joe  (21.01.15 09:40:33) 
hiç bir şey olmaz. toplamı 100 doların altında kalan malın ticareti mi olur ? geçer merak etme. geçmezse de gidip posta gümrüğünden % 20 falan ödeyip alırsın. gidip gelmenin masrafı çok daha fazla olur.

yanlız madem bu dayılar ile ticaret yapacaksın, yaz bir yazı numune olarak göndersinler sana 3 tane. kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler sanırım.
  • trocero  (21.01.15 11:14:04) 
mailde onun yolunu da açtım ama ücretsiz göndermek istemeyebilirler. üreticiler de benim gibi küçük girişimci, yurtdışı olduğu için çekinceleri olabilir. teşekkürler bilgilendirme için.


  • t joe  (21.01.15 11:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.