[]

garip güreba bir duygu, his... nedir bu?

Merhaba öncelikle herkese,

Şimdi benim küçüklükten beri ara ara yaşadığım ama üzerinde çok duymadığım bi his var, geçenlerde ablamda yaklaşık benim yaşadıklarıma benzer bi şeyler tarif edince genel bi şey galiba diye düşündüm ve sorayım dedim. Nasıl yazacağımı bilemediğim için iki soruyla bu hissi tarif etmek istiyorum.

Bu his nasıl bi his? : Kafamın içinde ve tüm kafamda ağır bir madde varmış gibi hissediyorum, kafam ağırlaşıyor yani, ufaktan bi karıncalanma oluyor. Ve aşırı aşırı aşırı iyi hissediyorum, yavaş yavaş azalıp bitiyor sonra.

Ne zamanlar ortaya çıkıyor? : Şimdi şöyle oluyor ki, yanımdaki insan sakin sakin bi şeyle ilgileniyorsa, bu benim için önemli görünmüyor ama o insanın onunla değer/önem vererek ilgilendiğini hissediyorsam bu his bir anda geliyor. Mesela küçükken kağıt kalemle hesap yapan amcamı hatırlıyorum bu hissi en yoğun yaşadığım zamanlardan biri olarak. Ya da mesela ciddiyetle resim yapan bi çocuk düşünün, bunları hissediyorum(ablamın örneği de buydu)... Böyle bi şeyler.

Sizce bu his ne? Neden oluyor? Bir adı veya karşılığı var mı bu kısa süreli aşırı mutlu ve dingin olma halinin? Sizde de oluyor mu?

Detaylandırmamı istediğiniz bi yer varsa yazayım, mobildeyim detaysız oldu ve hatalar olabilir kusura bakmayın.

 
tarif ettiklerin stresli olduğumda bana da oluyor. bazen çok büyük sorunlar varken birşey olmuyor bazen ufak tefek şeyler olunca stresten aynısı oluyor.


  • zlatanibrahimovic11  (21.01.15 01:11:53) 
hiç hissetmedim böyle bir şey.


  • doxanikee  (21.01.15 01:22:46) 
Hepimizin hissettiği bir şey bence bu ama isimlendirmek ihtiyacı duymuyoruz. Üzerine konuşulası bi konu olduğunu bile düşünmezdim duyurunu görmesem. Önemsiz oluşundan falan değil, şahsa özel bir an o. Farklı bünyede farklı şekilde hissediliyor olabilir. Ayrıca sen biraz kontrol dışı bir duygu/hismiş gibi anlattın ama aslında bence öyle değil. Amcan kağıt üzerinde hesap yaparken dikkatini rakamlara versen o dinginliği yakalayamazsın muhtemelen.


  • IncredibleMau  (21.01.15 01:30:21) 
beyin karıncalanmasının bir türü olabilir.

belli olaylara çağrışım şeklinde kendini gösteriyordur.
  • ermanen  (21.01.15 02:51:44) 
  • kedi yavrusu  (21.01.15 09:05:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.