[]

bu ne aq: homeopati

kim milyoner olmak isterde an itibariyle yarışan bıldırcın pratisyen hekimmiş ve homeopati üzerine çalışıyormuş.
olm homeopati sahtebilim değil mi lan?

not: bu alternatif tıp saçmalıklarının yasal olduğunu biliyorum, ilgili yasa falan vardı, geçen çıktı hatta epey sövmüştüm. ama 7 sene tıp okumuş birinin ilgisini çekmesi garibime gitti.

 
Homeopati, bir hastalığın, hastalık belirtilerini sağlam bir insanda ortaya çıkarabilecek maddelerin çok düşük dozlarda hastaya verilmesiyle tedavi edilebileceği inancına dayanan bir alternatif tıp yöntemidir. diyor viki


  • fucking machine in my head  (20.01.15 22:10:22) 
www.quackwatch.org

quackwatch da tek yasal kandırmaca diyor (abd için)
ben yasal olmasının sebebini "faydası olmadığı halde, zararı da olmadığı için hukuken yasaklanamaması", diye biliyordum.
  • namus ninjası  (20.01.15 22:14:37) 
ha fötrü bilemeyecek elenecek şimdi. oh canıma değsin.


  • namus ninjası  (20.01.15 22:15:01) 
değil, bir kısım insan arasında acayip popüler, buna hekimler de dahil. homeopatlar illa hekim olmayabilir ama hekimler homeopat da olabiliyorlar.

sağlıkçı olarak bana sorarsanız tamamen saçmalık, bilimsel de değil ama gittikçe yaygınlaşıyor.
  • malwethiel  (20.01.15 22:17:35) 
yalan dolan. alternatif tıp bile olamayacak bir yöntemsizlik abidesi.

yalansavar.org

hatta sitenin yazarlatrından biri bunun deneyini de yaptı geçtiğimiz sene: eksisozluk.com
  • in pyjamas  (20.01.15 22:20:39) 
sahte bilimdir ve malesef ülkede hekimlere yeterli bilimsel nosyon kazandırılamadığı için pek çok homeopatiyle, hacamatla uğraşan, hatta akademisyen olanları mevcut. hatta geçenlerde bir tıp fakültesinde homeopatiyle ilgili seminer mi ne vardı diye denk gelmiştim ama hatırlamıyorum tam.

bir de bu tarz işlerle niyeyse genelde aile hekimleri ve pratisyen hekimlerin uğraştığını gözlemledim ama genelleme yapmak mümkün değil tabi.
  • gibicibicis  (20.01.15 22:38:13) 
Abicim "Astroloji fakultesi" bile var....


  • delifaruk  (20.01.15 22:46:09) 
homeopati = sahtekarlık


  • fayfim  (20.01.15 23:37:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.