[]

ekonometri yi nasil ogrenirim?

Muhendislikten yeni mezun oldum. Iktisata ilgiliyim biraz. Bi ekonometri kitabi alsam kendi kendime calissam becerebilir miyim acaba?




 
matematik altyapınız varsa olabilir bence. gujarati'nin kitaplar iyidir.


  • passion rules the game  (20.01.15 20:23:22) 
Kursu egitimi sertifika programi vs yok mudur istanbulda acaba


  • merkezefendi  (20.01.15 20:30:29) 
ingilizcen varsa coursera'da zivot'un dersi vardı, adam o alanın pirlerinden biridir, gayet güzel bir dersti.
www.coursera.org bir sonraki 23 şubat'ta başlıyormuş.

  • galadnikov  (20.01.15 21:01:44) 
bir master programına başlayabilirsin mesela :)


  • iron nick  (20.01.15 21:02:05) 
Ya aslinda master istiyodum ama tezli aksam programi bulamadim iyi bi uni de. Calisiyorum sabahlari gitmem mumkun degil maalesef. O yuzden bilgi de uluslaradi poltik ekonomo masteri var ona baslicam


  • merkezefendi  (20.01.15 21:24:17) 
matematikten ziyade istatistik bilmek de faydalı.

tamam mühendismişsiniz ama ekonometri de çok kolay değildir.
  • mea maxima culpa  (20.01.15 21:25:59) 
Yav tamam kolay demedim zaten nasil ogrenirim dedim illa uni ye mi baslayayim yani:)


  • merkezefendi  (20.01.15 21:32:16) 
Ekonometri o kadar zor değil. İktisat öğrencilerine bakmayın, bir mühendisi çok zorlamaz. Kendi kendinize de öğrenirsiniz Ama önce neden öğrenmek istediğinizi netleştirin. Özel sektörde kariyer açısından düşünüyorsanız, finansal ekonometriyle ilgilenmek daha doğru olabilir. Bir de makro ekonomi ve finansal ekonomi kitaplarını gözden geçirmeniz isabetli olur.


  • animus  (21.01.15 01:52:15) 
ilgin varsa her türlü öğrenirsin. bir kitap bir kaç online dersle halledersin. iktisatçılara bakma.


  • kuzey li  (21.01.15 02:09:44) 
@truman

abi sende biraz eşit ağırlıkçı kompleksi var sanırım. senaryo yazmışın hemen
  • merkezefendi  (21.01.15 11:18:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.