[]

conta yanmış mıdır

arkadaşlar bakın hele derdim büyük.

tam 2 hafta önce aldım arabayı(1999 polo, sıralı sistem lpg var). acemi olduğum için az kullandım toplam 100-120 km maksimum. pazar günü çalıştırdım arabayı bekliyorum, hararet ışıgı yanıp söndü. anlamadığım için bir dükkana girip anlayan birilerini çağırdım, su ekledik. "antifiriz koydur" dedi ben de var sanıyordum aldığım adamlar öyle demişti. motor biraz sarsıntılı çalışıyordu, yağ seviyesini ölçtüm normal çıktı.

yakınlarda bir usta var ona götürdüm. conta yanmış dedi. 30 saniye falan baktı o da, egzozdan beyaz duman ve biraz su geliyor bir de sarsıntılı çalışıyor diye öyle dedi. 1000 liraya yakın tutar dedi..

hüzünlü hüzünlü döndüm dönerken 2 kere stop ettirdim ilginç bir şekilde çok çekmemiştim debriyajdan yani kavrama noktasına gelmeden stop etti anlamadım. contayla alakası olur mu bilmiyorum.

geldim bir araştırdım da, bu pololarda gaz kelebeği sorunu oluyormuş stop ediyormuş bu yüzden. yine rölantide titremesi, bu gaz kelebeğiyle ilgili olabilir mi? yoksa conta gitmiş mi kesin?

ayrıca bunun işçiliği pahalıymış, kendisi 50-100 lira bir şeymiş. tanıdık usta ne kadara yapar sizce?

 
mümkünse bir şekilde tanıdık güvenilir birisini bul ona göster. eğer bulamazsan en az 2-3 yere göster yada fiyat al. ayrıca hararet sıkıntılı iş, çok canım yandı bu konudan baya hakimim yani. contayı tamir etse bile eğer çok yüksek yada uzun süreli hararet gorduyse araba motorun bilumum parcasında sorun olabilir. tanıdıgın, güvenebilecegin bi yere goturmen en mantıklı iş.


  • t joe  (20.01.15 12:40:30 ~ 12:43:40) 
şimdi araba soğukta ilk çalıştığında egzozda biriken su, sıcaktan duman ve su olarak akabilir. bu conta yanmasının işareti olan beyaz duman ile karıştırılabiliyor. contanın yandığını anlamak için gaza bastığınızda pofur pofur duman gelir arkadan araba ısındıktan sonra bile.

ancak şöyle bişey var ki arabayı 2 hafta önce almış oluşunuz zaten contası yanık arabayı size sattıklarını düşündürmedi değil.

ha şimdi aklıma geldi bu arada, şimdi bu normal egzoz dumanı, bişey karışmadığı sürece kokusuz oluyor. elinizi egzozun ağzını kapatacak şekilde dumanın elinize gelmesini sağlayıp kokusuna bakın. benzin tarzı değil de değişik bir kokusu varsa contanın yandığına biraz daha ihtimal verebilirsiniz.

edit: bu arada bu beyaz duman, havanın soğukluğundan çıkan duman ile de karıştırılıyor bazen. contadan dolayı gelen duman öyle soğukta ağzınızdan çıkan duman kadar transparan değil. daha bir beyaz.
  • wildkiller  (20.01.15 12:56:59 ~ 13:03:51) 
istanbul avrupa yakası fatih oto sanayisinde bulut otoya git cok saglam ustadır hepsini söyler


  • sevisgenturk  (20.01.15 13:36:59) 
Eski arabamdan bildigim conta oyle bi anda yanmaz. Agir agir ben sorunluyum beni degistir der. Ihmal edersen son nokta artik yanmasidir. Eski sahibi tam zamaninda elden cikarmis keske almadan veya alir almaz ustaya gosterseydiniz


  • photo85  (20.01.15 15:34:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.