[]

yanlışlık nerede

arkadaş, cidden sabah sabah sıkıntı bastı. ben de sözlüğe yazayım dedim.

şu mega holdingsi duymuşsunuzdur. çoğumuzun çevresinde networking işini yapan ve bi şekilde sizi de buna dahil etmek isteyen birileri vardır. ben bu tür adamlardan her daim uzak durdum. bildiğin adam kekleme işi diye kalbini kırdıklarım bile oldu. özellikle üniversite döneminde bu vatandaşlar değişik sistem ve isimlerle defalarca karşıma çıktı. ancak kolay parayı hele ki arkadaşın, eşin dostun üzerinden kazanılacak olan parayı mantığım bi türlü kabullenmediğinden bu işe asla ama asla yanaşmadım.

velhasılı benim ve benim gibi düşünen arkadaşlarımın okulu bitti, ben devlette iyi bi pozisyonda işe başladım. üstelik hamdolsun maaşımda iyi. bi kaç arkadaşım yurtdışında işe girdi. hepsinin de durumu iyi. ancak; gel gelelim hiçbirimizin bu networkerler kadar şatafatlı bi hayatı yok. ulan adam daha konuşmayı bilmezken, bugün gidip görmek en büyük hayalim olan yerlerde fotoğraf çektirip denize giriyor. ömür boyu sahip olamayacağım arabada hız denemeleri yapıyor.

sorun esasında gösterişli bi hayat olup olmaması değil. veyahut birilerinin benden çok para kazanıp kazanmaması da değil. sorun sadece ben bu kadar emek verip bi yerlere gelmeye çabalarken, bu arkadaşların bu kadar kolay bi şekilde üstelik lüks bir sürmelerinde.

neyse, yaptıkları işin doğruluğu, yanlışlığı, legal olup olmaması umurumda değil. sadece gidebilmek için para biriktirdiğim bi memlekette vatandaşın resim çektirip altına da "işte hakedenin yaşayacağı hayat" şeklinde saçmalaması canımı sıktı.

 
bir dükkan açıp demirdöküm alarko vs gibi bir firmanın bayiliğini alsanız da senede 1 kere sizi yurtiçinde 1. sınıf tatil köyüne veya yurtdışı tatiline gönderirler. siz de resim çekip işte hak edenin yaşayacağı hayat diye nette paylaşabilirsiniz :)

network marketing'de sadece piramitin tepesindekilerin "gerçekten" keriz silkeleyerek para kazandığı doğru. %99.9 ihtimalle arkadaşınızın bindiği araba kiralıktır, tatile de firma tarafından daha fazla keriz silkelenebilsin diye gönderilmiştir.

piramid sistemlerin çalışma mantığı belli, girmişsiniz işte güzel bir işe bu yaz olmasa önümüzdeki yıllarda istediğiniz yere gidersiniz o arkadaşınız ise en fazla 2 seneye bir esnafın yanında dükkanda takılıyor olur
  • yimirta  (20.01.15 11:08:29) 
ortada çok ciddi bir adaletsizlik var. hepimiz sömürülüyoruz. hatta kendisi de sömürülüyor ve yazık ki farkında değil. canını sıkma diyemiycem. bu duruma canı sıkılmayan başka bir düzeni hayal edemez.


  • sanxis  (20.01.15 11:16:06) 
biraz para biraz da zaman varsa herkes o fotoları çektirebilir ki önemli olan organizasyon.
organizasyonu mega holdings ltd gmbh yapıyor ama para yine gidenlerin cebinden çıkıyor. arkadaşlarım bu şekilde antalya'ya gitti.
birisi 6000 diğeri 700 lirasını batırdı, bıraktılar.
  • g7mor  (20.01.15 11:59:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.