[]

Seyahat planı yapalım (Budapeşte ve Prag)

Selam sevgili gezginler, yarın Budapeşte'ye yolculuk var. Zamanımız şu şekilde:

Çarşamba: Akşamüstü Budapeşte'ye varış.
Perşembe: Budapeşte gezisi
Cuma: Prag'a gidiş ve Prag gezisi, 1 gece kalmalı
Cumartesi: Budapeşte'ye geri dönüş. Gezilemeyen yerleri tamamlama, biraz daha az yorucu ve eğlencelik aktiviteler.
Pazar: Sabahtan geri dönüş.

Şimdi bu zaman en iyi şekilde nasıl değerlendirilir? Prag gezisi konusunda daha fazla yardıma ihtiyacım var, çünkü Budapeşte'de bir arkadaşın yanında kalacağız, o gezdiremese de bize yardımcı olur sanıyorum.

Sizden beklediğim, "Şurayı görmeden ya da şunu yemeden kesin dönme" tarzı tavsiyeler. Veya bir rota çizme şeklinde önce şurayı gez, sonra onun yanında ünlü burası var tarzı bir şeyler olabilir.

Ha bir de trenle Budapeşte'den Prag'a nasıl gidilir, biletleri ne kadardır? Bu seyahat için toplam harcayacağım minimum para ne olur?

Çok soru sordum, aklıma gelmeyen herhangi bir şey olursa da önerilerinize açığım.

Çok teşekkürler şimdiden.

 
Budapest'te Buda kısmı kalesiyle vs. daha ihtişamlı görünse de hayat Pest'de daha cıvıl cıvıl. Terror Museum'u muhakkak gez. Önce faşizmin sonra sosyalizmin bu muhteşem ülkeye ve kente neler yaptığını gör, sonra geriye kalan eserlere saygın artar. Hatta 2 saat ayır derim. St. Stephen Basilica da muazzam bir mekan, görmeden gitme. Basilica'ya uğradıktan sonra Cafe Kor (Kör) var hemen dibindeki sokakta. Orada illa ki yemek ye. Nefis lokal lezzetler gurme kıvamında hazırlanıp ortalama bir fiyatla sunulur. Bir de National Museum vardır Buda tarafında, cüzi bir fiyata girip dönem dönem macar sanatını görebilirsin. Heroes' Square var, orayı da gör. Sol cenahtaki müzede geçen ay geçici Rembrandt vardı ama değer mi tartışılır.

Prag nefis bir şehir. Charles Bridge çok güzel, resmen açık hava galerisi. Old Town Square muhakkak görülür zaten. Vaktin varsa astrolojik saat kulesine dışarıdan bakıp geçme, kuleye çık manzaraya doy. Bir de Bar&Books diye bir cafe var, akşam oraya git. Viski sampler iç, puro yak bir tane. Ortam nefis. Bara oturma, masaya geç ve kokteyl olarak Vesper iste (007-Bond). Şanslıysan muhteşem bir hatun shaker ile yanında çalkalayıp masana servis yapar.

Zamanın kısıtlı, kilit noktalara değindim sadece. İyi eğlenceler.
  • tirt fahrettin  (20.01.15 11:16:12) 
prag'ın tamamını gezemeyebilirsiniz ama zevk alırsınız.

bizim gittiğimiz ucuza bir restoran vardı bulursam adını yazarım. 1300 gr et(domuz kemikli) falan ucuzdu baya
  • gliderpilot  (20.01.15 12:19:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.