[]

7.yıldan sonra ne oluyor

bu yıl üniversitede 7.yılım bitiyor... ama okul bitmiyor. askere mi çağıracaklar şimdi beni?




 
kendi cevabımı kendim vereyim, msb'nin sitesinden;

D. ÖĞRENCİLERİN ASKERLİKLERİ 29 YAŞ SONU ESAS ALINARAK OKULDA OKUDUKLARI SÜRECE; DEVAM MECBURİYETİ VEYA AÇIK ÖĞRETİMDE AYNI SINIFTA ÜST ÜSTE İKİ YIL KALMA GİBİ ŞARTLAR ARANMAKSIZIN ERTELENECEKTİR.

E. 29 YAŞINDAN BÜYÜKLER İLE YOKLAMA KAÇAĞI VEYA BAKAYA KALDIKTAN SONRA OKULA KAYIT YAPTIRANLARIN ASKERLİKLERİ ÖĞRENCİLİKLERİ NEDENİYLE ERTELENMEYECEKTİR.
  • ruhi bir banyo  (20.01.15 11:01:38) 
mesele sadece askerlik değil 7 yıl olayını ben de duydum. 7 yıldan sonra okul kaydı siliyor mu?


  • buzdagi  (20.01.15 11:04:24) 
valla dediğim gibi msb'nin sitesinde yazan bu. 7 yıl lafı filan geçmiyor...


  • ruhi bir banyo  (20.01.15 11:06:02) 
  • buzdagi  (20.01.15 11:07:25) 
yani böyle bir konu gündemdeydi ben de biliyorum ama referans almamız gereken bilgi en doğru şekilde burada yazar diye düşünüyorum;

www.asal.msb.gov.tr
  • ruhi bir banyo  (20.01.15 11:10:44) 
@rasputinufuk, aynen dediğin gibi sanırım. 7 yıldan sonra her yıl belge vererek 29'a kadar ertelettirilebiliyor.


  • ruhi bir banyo  (20.01.15 11:11:46) 
abi sayfa 23 madde 33;
www2.tbmm.gov.tr

sanırım kazanılmış hak muhabbeti devreye giriyor burada bize... forza 29...
  • ruhi bir banyo  (20.01.15 11:18:10) 
abi bu konuda farklı farklı yorumlar yapılmış.

en olumsuz yorum ki bu da iyi; önceden okuduğun süre 4 yıl görülür ve +3 yıl hakkı ile devam edersin-ki bu da bizi askerlik yaşına kadar idare ettirebildiği için gene sıkıntı yok. ama neye istinaden bu şekilde yorumlanmış anlamadım.

çoğunluğun hemfikir olduğu, bana da mantıklı gelen; önceden okuduğun sürenin bi önemi yok, yeni bir yedi yıl hakkın var, haa yaş 29 olduğunda askere alırlar, dönünce devam edersin hala bitmediyse.
  • ruhi bir banyo  (20.01.15 11:30:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.