[]

Florida'da Restoran Kuruyoruz

Masa başı sohbetlerde onlarca şirket kurulur, batırılır ya. Biz de kendimize Florida'da bi restoran kurmayı deneyelim bu sefer. Şimdi en önce yer bulmamız gerekiyor. Ben biraz araştırdım Highway üzerinde 1979 SF bi yer buldum. SF başı 24$ yıllık kira alınıyor. Bu da demek oluyor ki aylık 4000$ kira veriyoruz mekanımıza. (Mekan icin: www.loopnet.com!ARYC$BAQIB ) aynı zamanda google mapste: 10725 E Colonial Dr yazarsanız lokasyonu kontrol edebilirsiniz. Yakınlarda Mc Donald's falan var, işletmeler falan mevcut.

Q harfi güzel bir sembol bence. Qubrick Orlando tarzı bir işletme adı düşünebiliriz.(salladım tamamen) Hedefimiz sağlıklı beslenemeyen Amerikan halkını bu çileden kurtararak bir restoran zinciri olmanın ilk adımını atmak. Bunun için yemeklerde mümkün mertebe az yağ kullanıp doğal, ucuz, besleyici besinlere yönelmek. İşimizi pratik yapmamız çok önemli, bunun için menümüzde yer alan her ürünün yer aldığı bir oryantasyon hazırlamamız gerekiyor. Spor yapan insanlar için ara ve ana öğünlerde hızlıca tüketebilecekleri, protein değeri yüksek, aynı zamanda olabildiğine ekonomik menüler hazırlayacağız. Böylelikle günde ortalama 6 öğün yiyen ve bu hususta para harcamaya uygun bu sporcu kişilerini kendimize bağlayacağız.

Ekstra masraflarımız illa ki olacaktır ama şöyle basit bir hesap yaparsak ortalama bir menüden 5$ kar edersek ve günde 30 menü satarsak temel masraflarımızı çıkarırız ilk etapta. Bu da çok zorlayıcı bir hedef değil bence. Sırtlarında sarı Q harfi olan elemanlarımızı 52 eyalete yaymaya ne dersiniz?

 
bu bir iş teklifi mi?


  • ytse jam  (20.01.15 09:24:04) 
Vergisini,lisansini, ek giderlerini ve genel olarak business plan'inizi dusunduyseniz direk business plan paylasip bu tur bir seyi soyleseniz daha cok ilgi cekerdi.

Yoksa ben de simdi 5th ave'de sari R harfi gormek istemez misiniz diye soylerim ama lafta kalir :)
  • ruhi mucerret  (20.01.15 09:28:06) 
miami downtown, 50 derece sıcakta koşan/antrenman yapan adonisli abla abi kaynıyor.
etraftaki otel ve kafelerde ortalama bir yemeği 50 dolardan yiyorsun zaten.
bence oralarda da gideri olur ama tabi kiradır,işletmenin diğer giderleri vs nasıl artar,değişir bilmiyorum.
  • demoniclewinsky  (20.01.15 09:37:15) 
siz bu işe hiç girmeyin azizim.

günlük 30 menü satma hedefiniz varsa temel masraf çıkartırım diyorsunuz, menü başı 5$ kar diyorsunuz. e o zaman siz 4500 dolar aylık kar ile 4000 dolar kira nasıl ödeyeceksiniz?

peki ;
maaşlar
sigortalar
vergiler
demirbaş ödemeleri
işe ulaşımınız
paket servis yapılacaksa diğer araçların kira ve vergileri
enerji harcamalarınız
telefon faturalarınız
resmi işlem giderleri

hani o kadar çok kalem harcaması oluyor ki bir firmanın. ben gıda işiyle ilgilenmiyorum ancak 70 küsür farklı kalemde ödeme yapmışım geçen yıl. bence öncelikle bir restaurant' ın içinde bulunan ve çalışan biriyle görüşün gider kalemlerinizi. ondan sonra böyle bir işin fizibilitesine girin.
  • galahad  (20.01.15 09:52:35) 
@galahad burada bi fizibilite çalışması yapmadım ben. kaldı ki en kötü ihtimal şirketi ayakta tutarız tarzında bir açıklamaydı o. biz de biliyoruz o kalemleri. gidip girmeden, bu işin mutfağında pişmeden iş yapılmaz. zaten hayal kurma maksadımı başta belirttim. gel hayale ortak ol diyorum. bu stresle hasta olursun ihtiyar, dikkat et.


  • the feel good  (20.01.15 10:52:28) 
Amerikayi bilmem de Ankarada spor sonrasi yemek yenecek tek bir yer yok. Porsiyon olarak da yapilis olarak da. Iki porsiyon yağlı tavuk Göğsü yemek zorunda kalıyorum.

Bu tip bir eksiklik varsa oralarda da, olabilir.
  • günde 3 litre kola içen adam  (20.01.15 11:00:12) 
Eger hayalse bozmak istemem ama sadece hayal degilse soylecek bir iki seyim olabilir.


  • f_d  (20.01.15 13:06:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.