[]

telefonların garantisi nasıl oluyor?

garanti nereden aldığına göre değişiyormuş ben yeni öğrendim bu durumu. çok saçma bir şey değil mi?

arkadaşım z2 telefon alacaktı siteler arasında çok fiyat farkı olduğu için Sony Türkiyeyi arayıp sormuş niye böyle arasında ne fark var diye. bizden almayan yerlerden alırsanız biz garanti veremiyoruz demişler. hepsiburadadan alayım mı demiş orası bizden almıyor, teknosada sorun yok oradan alabilirsiniz demişler. arasında 400tl fark var.

bu telefon aynı fabrikadan çıkmıyor mu neresinin sattığı çakma olmadıktan sonra neden önemli? bilenler aydınlatabilir mi?

 
aynı fabrikadan çıkıyor ama ithalatçısı farklı. ithal eden firma garanti, servis hizmetlerini veriyor.

o ithalatçılardan bir tanesi de bu: (bkz: evo bilgi teknolojileri)
  • inheritance  (20.01.15 09:01:27) 
paralel ithalat denen nane oluyor o.

telefonların hepsi sony fabrikasında üretiliyor (ya da yan sanayiide), sony türkiye distribütör olarak telefon getirip belli bir kar ile satıyor.

x firması da kendi imkanalrı ile yasal olarak toptan yurtdışından aynı telefonları alıp ithal ediyor. fakat garantiyi doğal olarak sony türkiye vermiyor, "banane kardeşim para kazanmadığım telefona ne hizmet vercem" diyor.

fakat cihazlar uluslararası garanti hakkını kaybetmiyor sanırım ve o paralel ithalat yapan firma da kendi bünyesinde garanti veriyor yasal olarak.

arada 400 tl fark varsa ben olsam paralel ithalat alırım, güvenilir bir firmadan olmak şartıyla.

hepsi aynı yerde üretilen aynı cihazlar en nihayetinde.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (20.01.15 09:07:06) 
bir ürün fiyatlandırılırken ürünün bedeli + ithalat maliyeti (taşıma vergiler vb) + satış maaliyeti + reklam pazarlama maliyeti + servis maliyeti + diğer maliyetler (vergi) gibi fiyatlandırılır.

sony'yi baz alırsak bütün reklamı sony euroasia yapıyor, adamların hayvan gibi pazarlama ve servis ağı var. tabi ki bunları fiyatlarına yansıtıyorlar. öteki firalar çeşitli tamircilerle anlaşıp yetkili teknik servis gösterip beş kuruş ekstra para vermeden ürünü getirip satıyorlar sadece. aradaki fark bundan ibaret.
  • argent dawn  (20.01.15 09:41:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.