[]

nereye gidilse?

sevgili duyuru;

bir arkadaşım var ve kısa bir zamanı var, bu ayın 24'ünden önümüzdekinin 9'u gibi bir aralık kadar falan. bir yere gitmek istiyor, uçak biletlerine de bakındı, ucuz olanları eledi ve olasılıkları şunlar:

- budapeşte
- bükreş
- berlin
- atina
- selanik

bunlardan hangisini seçsin?

seçmesini söylediğiniz şehir için bir de, o kadar uzun zaman geçirebilir mi buralarda, sıkılır mı yani sizce? yakınlardaki şehirlere çok pahalı olmadan gidebilir mi? falan, filan.

bu arada, ab içerisinde serbest dolaşımı var kimliği ile; o konuda bir sıkıntısı yok.

 
Berlin nokta net.


  • aeroflot  (20.01.15 06:28:49) 
@aeroflot, berlin'in çevresinden bir yerlere gidebilir mi peki çok pahalı olmadan - trenle vesaire ile?


  • kulkke  (20.01.15 06:30:55) 
Prag yakin sayilir. Ama berlin zaten 4-5 gun rahat idare eder.


  • aeroflot  (20.01.15 06:40:03) 
nereden baksan 15 gün var ve bu sürede yukarıdaki listede en çok günü hakeden şehir bence de berlin. ancak ona da 15 gün çok gibi geliyor.

ben olsam berlin'de 5-6 gün zaman ayırıp oradan budapeşte, viyana, prag üçlemesine ya da polonya'ya geçerdim. polonya gitmek istediğim bir ülke o yüzden şehirler ile ilgili yorum yapamıyorum. sadece fikir olarak sunuyorum. avrupada şehirler arasında tren yolları var ancak gidilecek zaman yaklaştıkça tren biletleri uçak biletlerinden bile pahalı olabiliyor. otobüs seferleri ise çok daha ucuza bulunuyor.
  • 760 gr  (20.01.15 06:54:46) 
@760 gr öyle çok para olmayabilir ama elde. eldeki para sanırsam 1-2 milyar civarı gibi - güney kıbrıs'tan gidecek gidecek olan kişi de, eh berlin biletleri 550 lira falan; budapeşte de 329 tl civarı (larnaka'dan gidiş-dönüş elbette). belki daha da pahalanadabilir biletler gerçi ama şu anda görünenler bunlar. elde kalan para ile o kadar şehir şehir gezinemeyebilir gibi geldi; gezebilir mi ki bir iki şehir yoksa?

tren kuzey avrupa'da daha pahalı uçaktan, onu biliyorum ama orta avrupa için öyle varsaymazdım açıkcası.
  • kulkke  (20.01.15 07:08:10 ~ 07:54:00) 
3 gun budapeste, 3 gun prag, geri kalani berlin. Prag o listeye girecek!


  • letheavendangered  (20.01.15 07:52:33) 
romanya diyorum. 15 günde gayet ekonomik şekilde altı üstüne getirilir bükreş ve çevresinin gibi geliyor. bi kaç gün köstence yapar. sonra bulgaristana uzanabilir. konaklama masrafı da çok olmaz diğer seçeneklerle kıyaslandığında. gerçi konaklamayı nasıl çözecek ondan bahsetmemişsiniz.
ben romanyaya gitmedim. ondan gözüm ona kaymış, ağır basmış da olabilir. dipnot olarak ekleyeyim.

  • iz  (20.01.15 08:00:14) 
@iz hostel, ucuz hostel. =) bulgaristan da bir seçenek de, oradan kıbrıs'a dönmek pahalı olabilir gibi.


  • kulkke  (20.01.15 08:03:02) 
gidis donus ayni sehirden muhtemelen, o yuzden berlin en mantiklisi oluyor.

civar illeri gezmek icin sunlara bi goz atabilir;
germanwings
wizzair
ryanair
vueling
  • brkylmz  (20.01.15 08:16:10) 
tamam işte, bükreş sofya arası ya da burgas arası otobüs tren bilet fiyatlarına vs bi baksın bakalım... gidiş dönüş yapabilir. sadece romanyada da kalabilir tabii mutlaka bulgaristana geçmesi de gerekmiyor. yakın diye dedim ben.


  • iz  (20.01.15 08:17:05) 
kesinlikle berlin. gitmişken trenle almanyayı gezer çok fazla hareket etmek istemiyorsa. atina'ya, budapeşte'ye falan gitse etrafında göreceği öyle muhteşem şehirler yok. berlin'de olduğu kadar yok en azından. polonya var bir kere dibinde, hollanda, çek cumhuriyeti var. yani öyle şehirler arası gezme isteği varsa benim önerim hiç olmadı güzel bir rota ile almanya+polonya turu olur.

kısacası o şehirler arasında uzun sürede sıkılmayacağı ve gerçekten görülmesi gereken en önemli şehir berlin bence.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (20.01.15 09:13:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.