[]

ölümden sonra hayat var mı?

Aklımın almadığı olay.ölüyosun...ama sonrasını (varsa) senden başka kimse bilemiyor.çok sevdiğim bi insan öldü 5 gün önce.acaba ne yapıyor diye düşünmeden edemiyorum.bu zamana kadar öğretilenler (her ne kadar inanamasam da) aklımı kurcalıyor.melekler sorguya çekti mi acaba? cehennemde acı mı çekiyor? Ulan kaç gündür düşünmekten kafayı yiycem.Malım evet...Ama canım acıyor.mantıklı düşünemiyorum.erkek halimle çektiğim fotoğraflarına bakıp ağlıyorum.Acaba şu an yaşadıklarımı hissedip görebiliyo mu ya...özledim lan...




 
doğmadan öncesini nasıl bilmiyorsan ölümden sonrasının olmayacağını anlaman gerek.
Ölüm hiçliktir. Yok olmaktır.

  • kahve kokusu  (20.01.15 00:27:13) 
doğumdan önce hayat var mı? ne hissediyordun doğmadan önce?

hayat, doğum ve ölüm arasındaki kısa bir çizgi aslında. ne kadar renk sığdırırsan o çizgiye o kadar yaşıyorsun. doğmadan önce var olmayan bir şeyiz hepimiz, öldükten sonra da aynı şey oluyoruz, doğmadan önce neysek o.
  • emfuzi  (20.01.15 00:27:23) 
üzgünüm ama yok. başın sağolsun.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.01.15 00:30:05) 
ölüm yok. "her canlı ölümü tadacaktır." tadıcaz sadece.mehmet doğramacı ve ahmet hulusi'nin tasavvuf ve fizik eksenindeki açıklamalarını okuyabilirsin.


  • gadlemler  (20.01.15 00:31:06) 
ölümden sonra ne olduğunu bilmiyoruz tabi ama melek sorgusudur veya acı çekmesidir falan bunlar hep islamın korkutarak inandırma temelli kurgusunun ürünüdür. ki pek inanmam diyen sizi bile şüpheye düşürmüş.


  • domates yiyom  (20.01.15 00:40:01) 
Doğmadan önce bişey hissedemiyodum doğal olarak ama 2-3 yaşıma kadar yaşadığım şeyleri de hissedemiyorum,hatırlayamıyorum.bu yüzden doğumdan öncesi için kesin bişey söyleyemiyorum.


  • nickimi yermisin  (20.01.15 00:41:31) 
Ölümden sonra hayat tabii ki yok. Zaten bu cennet cehennem araf diye tabir ettiğimiz yerler de hep Dante'nin İlahî Komedya'sından apartılarak günümüze kadar şekillenmiş tasvirler.


  • angelus  (20.01.15 00:49:15) 
Ölümden sonra kabir azabı var, sorgu sual var.

Sonra kıyamet günü var. Her insanın kıyameti öldüğünde kopar. Sonra Mahkeme-i Kübra var. Var da var. Ölüm acısı, ruhun vücuttan çekilişi. Anlatırım da aslında, ben bile düşününce ürperiyorum.

Allah, sonumuzu hayır etsin.

NOT: (İnancınız beni ilgilendirmez.)
  • t3hn0  (20.01.15 01:08:39) 
başınız sağ olsun, cehennem/cennet var ise bile, dinlerde anlatıldığı kadarıyla kıyamet günü gelene kadar herhangi bir şekilde azap/ödüllendirme söz konusu değil. bekleyiş var. yoksa da hiçlik. bir de reenkarnasyon düşüncesi var. kim bilir başka bir yerde tekrardan hayata dönmüş olabilir.


  • neseranni  (20.01.15 01:39:35 ~ 01:40:12) 
basit bir soru? Allah'a inaniyor musun? semavi dinlerin hepsinde olumden sonra hayat ve ahiret inanci vardir. Eger inaniyorsan bunu da kabul etmen gerekiyor. Eger Allah'a inanmiyorsan, reenkarnasyon gibi olumden sonraki hayati farkli sekillerde tanimlayan felsefeleri benimseyebilirsin. yada olen olmustur yok olmustur da diyebilirsin.

Soyle dusun, anne karnindaki bebek dunyayi bilmez. onun bildigi tek dunya icinde bulundugu rahim. bizim dunyamizdaki dogum onun dunyasi icin olum demek. Mevlana'nin isledigi seb-i aruz da bu dunyadaki olumun ruhlar alemi icin bir dogum oldugunu ogretir ve asil sevgili olan Allah'a kavusma gunu olarak betimler.

neye inanacagin sana kalmis.
  • crucio  (20.01.15 01:44:26) 
Valla simdi benimle kafa bulacaklarini bile bile yaziyorum buraya, normalde hic kimseye anlatmam ama senin icin iyi mi olur kotu mu olur onu da bilemiyorum. Gecen sene 2010 da ölen dedemle mistik gucleri kuvvetli olan birinin vasitasi ile konustum. Buna birsuru karsi arguman uretilebilir ama bu olay yurtdisinda gerceklesti ve ben boyle bir talepte bulunmadan karsimdaki kisinin deden burada demesiyle sok oldum sonrasi geldi. Ve butun bu diyaloglarin sonunda sunu kesinlikle soyleyebilirim , seni goruyorlar zor anlarinda cagirdiginda yaninda olabiliyorlar.


  • pinman  (20.01.15 01:56:18) 
m.youtube.com - Rusya
Ölüm, yaşam denilen uykudan uyanmaktır - Barış Manço
Varlığın küfre göre hem başı hem sonu hiç, iki hiç arasında varlık olur mu ki hiç? - Necip Fazıl
Ölümden sonra hayat var, bu bir sevgi olayı Ercan - etki
  • etki  (20.01.15 02:26:06 ~ 02:30:30) 
Darknum icim urperiyor dedi geldim. Ehehe.

Ölümden sonra tabiyki hayat yok diyenlere sormak istiyorum, siz öldünüz mu hic?

Soruna gelince, bu sorunun cevabi zaten inancinla paralel. Kimsenin bilecegi bir sey degil. Bana kalirsa, zamanin cizgisel aktigi bi evrende baslangic olmak zorunda. Bu evrenin kurali bu zaman cizgisel ve bi baslangici var. Bu baslangic varsa, baslangicin oncesi de var. Yani varligin oncesi, zamanin ve maddenin oncesi. Garip di mi? Hah, ölünce anliycaz iste neyin ne oldugunu. Iddiali konusmamak lazim.
  • icim urperiyor  (20.01.15 04:16:06) 
Bazen Reenkarnasyon'a inanmak istiyor insan.


  • cunupkral  (20.01.15 04:50:49) 
Tabii ki şimdiden bilmek zor ama olmadığına inanıyorum. Bakalım ölünce göreceğiz.


  • doxanikee  (20.01.15 07:28:24) 
Sonsuz bir hayat var. Milyon, milyar, trilyon, zibilyon yıl gidiyor ve ölmüyorsun. Sonsuz. Aklı sınırlı olan sınırsızı anlayamaz. En azından basit matematikte böyle.


  • cetoxim  (20.01.15 07:43:43) 
Olum olayini islami acidan irdelemissiniz. Asagidaki linkten okuyabilirsiniz isterseniz detaylica (ruh nedir, olum nedir diye)

www.sorularlaislamiyet.com
  • brkylmz  (20.01.15 08:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.