[]

çekilmiş espresso ne kadar sürede bozulur ?

evet, soru başlıkta.

250gr çektirdiğim kahve 2 haftada karardı ve tadı değişti sanki, üstelik hava almayan iyi bir kavanozda saklıyorum. ne kadardır bunların ömrü ?

ve bozulduğunu nasıl anlarız ?

 
ben 200 gram kahveyi hava almayan kavanozun içinde 3-4 haftada tüketiyorum. sıkıntı olmuyor. ayrıca kahve bozulmaz, tadı eskisi kadar iyi olmaz.(sanırım)


  • streak  (19.01.15 22:52:45) 
kahve bozulur. çekildiği andan itibaren bozulmaya başlar zaten. o yüzden iyi kahvecilerde çekirdek olarak bekler, öğütülüp anında çekilir. eve ufak bi öğütücü alsan, 100tlyi geçmeyen çiçek gibi kahve içersin mocha'da veya neyde yapıyosan artık.


  • 0326  (19.01.15 22:55:39) 
@0326

evet öğütücüleri görmüştüm, kahveyi aldığım yer zaten ücretsiz olarak öğütüyor ne gerek var diye düşünüyordum ki şimdi anladım.

yani kahveyi çekirdek halinde alıp evde getirdiğim zaman uzun bir süre muhafaza edebilirim galiba ? içeceğim zaman içeceğim kadar çekip (ya da işte 2-3 günlük tüketimim kadar çekip) muhafaza etmek en garanti yol sanırım yanlış anlamadıysam.
  • sabirstone  (19.01.15 23:10:12) 
Bozulmaz, ama aroması kaçar. Mümkün oldukça hava almayan bir kaba koymalısın.

Eğer paran varsa çare öğütücü.
  • yatagants  (19.01.15 23:30:48) 
Bozulmaz da iste bayatlar aromasi gider. Ukalalik edeyim bi de hava almayan bir kabi bulamazsin bile. Ogutucuden baska sans yok ya da usenmeyeceksin az az cektireceksin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.01.15 03:16:28) 
iki üç günlük çekme, her defasında içeceğin kadar çek. espresso makinesi için öğütücü alacaksan el değirmeni işini görür ama emek ister. elektrikli öğütücüler için kahveyi homojen şekilde öğütmesi önemli. forumlardan alternatifleri inceleyebilirsin.


  • zihuatanejo  (20.01.15 08:50:09 ~ 08:50:45) 
buzdolabında sakla.


  • mesgul ve huzursuz  (20.01.15 21:45:08) 
Delonghi'nin öğütücüsünü aldım çare olarak, az az çektirmek çok yorucu ve stresli olurdu açıkcası. o gün boyunca içeceğim kadar çeker içerim şimdi, teşekkür ederim.


  • sabirstone  (24.01.15 20:33:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.