[]

İtü- okuldan atılma

Atılma kalkmamış mıydı ya? (Yeni yasa mevcut öğrencileri kapsamıyor diye biliyorum)

Bir arkadaşım 8. senesi olduğu için atılacağını ve aynı bölümü kazanmak için sınava girmek zorunda olduğunu söyledi. Saçma geldi. Ders sayınca da azami süreden düşülüyordu bizim okulda.


 
7. sene sonrasında öğrencilik haklarını kaybediyorsun. 5 veya daha az dersin kaldıysa ona göre okulun uzuyor.


  • nawar  (19.01.15 22:23:44) 
atılma 2003 falan gibi kalktı. o mesele de 3 defa gözetim listesine girmek gibi bir durumun sonucuydu. itüye özgü bu saçmalık mahkemelerde düzeltildi bi nebze.
geri kalan her şey için yök ne derse o olur.

  • namus ninjası  (19.01.15 22:24:15) 
nawar evet de öğrencilik hakkını kaybetmek ile atılmak aynı şey değil ki. Gerçi başka örnek yok ben de pek bilmiyorum. Tekrar sınava girse ders saydırsa saydırdığı derslerle yine azami süre dolar.


  • patiska  (19.01.15 22:28:57) 
prhn mevcut öğrencileri bağlamıyor atılmanın gelmesi, onların süreleri sıfırlanıyor.


  • patiska  (19.01.15 22:30:17) 
www.milliyet.com.tr

yok öyle bişe. daha gelmemiş konusuluyor.
yani şuraya temenni içerikli, bilgi içeriği olmayan bilgi yazmak çok kolay, araştırmak zor. "yeaani, bence şudur, öyle olmalı" gibi bir soru sorulmamış. net bi soru sorulmuş.
  • achtundsiebzug  (19.01.15 22:47:01) 
prhn aynı kaynak, ek madde var:

“GEÇİCİ MADDE 67 – Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmaz.

olay o değil yani. ya bölüm değiştirecek söylemiyor anlamadım.
  • patiska  (19.01.15 23:06:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.