[]

fiziksel hasar alıp yavaşlayan taşınabilir hdd'ye ne yapılabilir?

elimdeki wd'yi yere düşürdüm ve o günden itibaren aşırı, ama aşırı derecede yavaş çalışıyor; bilgisayara taktığımda görmesi 10 dakikayı alıyor mesela, dosya transferi ise hepten işkence. içi de yarım terabayt dolu ve bilgisayarımda o kadar yer yok ki yedek alıp düzeltmek için yazılım mazılımla bişeyler yapayım. hoş, olsa bile yedek alma işlemi günleri bulur. arşivimin nadide filmlerini atmıştım içine, o yüzden kaybetmek istemiyorum.

ne önerirsiniz? parayla hem veriyi kurtarıp hem de tamir edicek tamirciler ne kadar ister tahmini, ya da bilip güvendiğiniz bir yer varsa belirtirseniz gidip konuşabilirim de, istanbul içinde. teşekkürler şimdiden.


 
herhangi bir linux işletim sistemi kurabilir misin pcne? windows kokoş kadınlar gibidir her şeyin en iyisini ister. sorunlu harici ya da internal harddisklerimi pardus veya ubuntuda daha verimli kullandığımı biliyorum. hatta siyah chkdsk ekranını hiç geçemeyen bir internal harddiskime pardus kurunca sorunsuz kullanabiliyordum.


  • oddyseus  (19.01.15 22:07:58) 
@oddyseus, kişisel olarak onu becerebilecek bilgiye sahip değilim ne yazık ki ama linux'lu bi bilgisayar bulup deneyeceğim bu dediğini, teşekkürler.


  • baba jo  (19.01.15 22:13:18 ~ 22:13:35) 
@oddyseus windowsu anca kullanırken linuxa geçmek afallatır :)
En iyisi hddregenerator ile bir tarat. Herhangi bir değişim olacak mı.

Birde direkt suçu hddye atmamak gerek. Bazen okuyucu kartı da bozulmuş olabiliyor.
  • cetoxim  (19.01.15 22:39:25) 
diske bu olduysa, içindeki bilgiler acil şekilde yedeklenip, çekmecede tozlanmaya bırakılır. yok eternal disk gibi harici bir donanım kullanan bir cihaza olduysa yedeklenir, sonra garantisi varsa tamire gönderilir. genel olarak güvenilmez.


  • rygard  (19.01.15 22:58:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.