Küfürden kasıt olarak ''sikmeli sokmalı''lardan bahsediyorsun anlaşılan. Normal şartlarda ''karaktersiz'' de bir küfürdür ''sikik' de.
ama ben ''sikmeli sokmalı'' olarak sorduğunu düşünerek cevaplıyorum:
hiç bir küfür cinsiyetçi değildir. küfürde kasıt güç göstermek, meydan okumak, tehtit edip sindirmeye yöneliktir.
doğada dişi ve erkek hayvanın görevleri vardır (bundan sonrasını insanın da bir hayvan olduğu gerçeğine göre oku).
erkek avlanır yuvaya yiyecek getirir ve yuva ile yuva fertlerinin korunması/kollanmasından sorumludur. kadın ise yuvayı çekip çeviren, anneik içgüdüsü ile yavruları besleyen, büyüten, yuvayı koruyandır.
dişi erkeğin gücüne güvenir. onu koruyacak kollayacak güçte ve sağlıklı yavrular verebilecek döle sahip olmasını ister. Erkeğin gücünü göstermesi ve kadının bunu görüp hissetmesidir kadın için önemli olan (o yüzden o güzel kızların yanında hep o öküzler var).
Ciftleşme/birleşme/sevişme sırasında da erkeğin sert olmasını ister kadın (ben yumuşak seviyorum diyen kadın sıçsın bokuyla oynasın, yalan söylüyor (sekle tanıştığı ilk zamanlarda yani geçmişte sertlikle ilgili kötü bir anısı travmaya dönüşmemişse tabi).
Dirty talk, hardcore, ne bileyip kalçaların tokatlanması, göğüslerin sıkılması vs. kadınların çok büyük çoğunluğunun tercih nedenidir bu nedenle. Evrim sürecindeki davranışlarımız hala dna'mızda kayıtlı ve bilinç altımız bu yöne iterek yaşamızı sağlıyor.
Şimdi gelelim küfür meselesine; küfürde ne dersen ''sik, sok, amk, orospu, piç, götveren, sikik, siktirici vs vs vs... Hepsinde bir ''sikmek'' eylemi hakim. Yani sikeceğini gösteren gücünü gösteriyor, siktirmekle suçladığın ise sikilen yani alatta o güce maruz kalan oluyor.
Yani yukarıda anlattığım ne kadar doğanın bir kanunu ve normal olan ise küfürlerin de bu yönde olması normal.
Küfürler cinsiyetçi değildir bu nedenle. Küfür güç sağlama, güç alanı yaratma amaçlı bir söylemdir ki erkeğin dişiye uyguladığı güç yeryüzünün en kudretli gücüdür. O nedenle de tüm küfürlerdeki hadise cinsiyetçilikten öte gücün karşı tarafa gösterilme cabasıyla aptalca bi tehtitdir.
ps: feministler saldıracak şimdi yukarıdaki yazdıklarıma ama bunlar benim düşüncelerim değil bilimsel analizlerdir. kusura bakılmasın..
0