[]

matlab öğrenmek bana ne kazandırır?

iş hayatında veya akademik hayatta neler kazandırır?




 
muhendissen olasi islerin %97 icin bir sey ifade etmez. ama geri kalan yuzde de avantajina olur.


  • oharro  (19.01.15 20:04:03) 
ben hiçbir faydasını görmedim. ama akademisyen isen çok faydasını görebilirsin.


  • hzben  (19.01.15 20:04:45) 
%97 az olmuş üstteki cevapta. Mühendissen %99,999999 hiçbir işine yaramaz.


  • turkuaz  (19.01.15 20:09:15) 
adam yerine koyarlar.


  • sulphur  (19.01.15 20:16:57) 
Ben akademisyenim ve yaptigim her sey verilerle oynamayi iceriyor. Eger bir seyleri kodlayacaksam once matlab'de kucuk bir prototipini yaziyorum. Deger mi degmez mi, buna gore karar verip ana kodlamaya geciyorum. Toolbox kullanmiyorum ama en basitinden bir dizi sayinin en buyugunu bulmak diger programlarda biilmemkac satirken, matlab'de bir max demeye bakiyor.


  • aychovsky  (19.01.15 20:23:43) 
Duyurudaki bazı matlab sorularına cevap verebilirsin. Şaka şaka.

Akademik hayatta çok işine yarar. İş hayatında ise pratik olur.
  • cetoxim  (19.01.15 20:25:08) 
matlab çok az bilen biri olarak; akademik hayatta, araştrma sonuçlarını grafiklerle gösterim konusunda geniş imkanlar sunuyor. ayrıca kod yazdığın için daha özgürsün, bazı paket programların zıttına çoğu özeliği kontrol edebiliyorsun. curve fittings özelliği ile regresyon analizleri yapılabilir. bu konuda spss'ten bazı noktalarda daha önde olduğunu söyleyebilirim (örneğin outlier'ları hariç tutarak sonuçlar üzerindeki etkilerini 'kolayca' görebilirsin).


  • puc  (19.01.15 20:35:14) 
Cftool ile dünyalar yapabilirsin :d


  • cemlemikonusuyorsun  (19.01.15 20:40:20) 
aychovsky +1

profesyonel akademisyenlik yapiyorum, matlab olmasa, calistigim konu bu kadar hizli gelisemezdi. algorithmic data exploration'dan tut istatistik, finans ve biyolojiye kadar uygulama alani var. matlab sql bilem isliyo artik.

is hayatinda kod yazan muendiz mi var alasen.
  • yirtik foto  (19.01.15 20:48:21) 
mekatronikçiysen mesela bir robot mafsalının kinematik tasarımını yapabilirsin. Hatta oluşturduğun modeli Simulink'e atıp dinamik analizini de yapabilirsin.

Numerik analiz şemalarını sayesinde büyük hacimde verileri işleyerek istatistiksel sonuç çıkarabilirsin.

Sağlıklı ve sağlıksız iki insanın T1 beyin MR'ını datapointlerine ayırıp segmentasyon ile hastalık teşhisi yapabilirsin.

Tamamen stochastic olan sensör hatalarını estimate etmek için kocaman bir kalman filtre tasarlayabilirsin.

Sonuç olarak çok şey kazandırabilir. Tamamen neye yöneldiğin ile alakalı. Arayüz geliştiren bir insansan matlab ile işin olmaz mesela. Ama işine yarıyorsa benim gibi 150000 lira (şirket olarak tabi, cebimden vermedim yani) verip ne var ne yok toolboxları ile coderları ile de alabilirsin.

herşeyi bilen adamlara bakma sen, işine yarıyorsa öğrenmekten imtina etme
  • dusunuyorumoyleysevurun  (19.01.15 21:24:00) 
matlab robottan baraja kadar birçok yerde kullanılabilen bir program. durumunuzu bilsek daha net örnekler veririz.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (19.01.15 22:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.