[]

Zabıt katipliği için

Şimdi bilginiz var mıbilmiyorum ama zabıt katipliği için başvurduğunuzda sizden bilgisayar belgesi istiyorlar vs vs. tekrar yazmamak adına bir forumda sorup cevap alamadığımsoruyu aşağıya yapıştırıyorum, yardımcı olabilecek varsa sevinirim.



Şimdi arkadaşlar,

tabi ki de google da arattım. hatta bu konuda en büyük referans olarak da memurlar net i gördüm. Şimdi benim derdim şöyle,

Ben 2 yıllık mezunuyum. Örgün öğretim mezunuyum. Öğrenimim boyunca Temel Bilgi Teknoloji Kullanımı ve Temel Bilgisayar Bilimleri olmak üzere iki adet bilgisayar dersi gördü bizim dönem.

Ben okul başlamadan hemen önce yine üniversitenin yaptığı sınava girip, Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersinden muaf olmuştum. Dolayısıyla transkriptimde bu dersle alakalı not yok. AA BB yazan yerde Muaf olduğum için MU yazıyor ve ders sayısı kısmında - var.

İkince olarak yazdığım dersi yani Temel Bilgisayar Bilimleri dersini bizzat aldım ve BB ile geçtim.

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersini bir kaç kaynakta belge yerine geçer olarak hep gördüm ama, Temel Bilgisayar Bilimleri dersinden hiç bir yerde bahsedilmiyor. Bu konuda kabul edilen derslerin neler olduğunu falan bilen eden var mıdır ki? Temel Bilgisayar Bilimleri dersi sayılır mı yani sertifika yerine. Ekte transkriptin fotoğrafını yolluyorum. Bi akıl verin.

Yarın da gidip adliyeye komisyona sormayı düşünüyorum.

postimg.org

 
Güzel soru. Silme lütfen bu duyuruyu.


  • amarikanya fitbolcusu  (19.01.15 19:31:47) 
Ders sayılır, evet.

2014 tarihli duyurudan alıntı yapıyorum:

2) II) b) ...en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

www.pgm.adalet.gov.tr

Edit: Bu belgeleme de zaten okuldan alınacak "resmi transkript" ile oluyor.
  • m e l t e m  (19.01.15 19:51:58 ~ 20:13:10) 
ya haklısınız onu ben de okudum ama işte hangi dersler sayılır hangileri sayılmaz tamemin olamadığımdan arafta kaldım. haliyle çok sinir bozucu bir durum çünkü bu saatten sonra meb onaylı kurstan da belge almaimkanım sıfıra yakın. umarım sayılır o ders de.
ama şöyle de bir durum var ben bu dersin sinavını geçerek muaf oluyorum yani muaf olduğum dersin bile şartı yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum.

  • baharat  (19.01.15 19:56:51) 
Sınava girip muaf olduğunuzda o dersten de başarılı sayılmış olacağınıza göre problem olmaması lazım teknik anlamda. Başarısız olmadığınız her dersten başarılı oldunuz demektir.


  • m e l t e m  (19.01.15 20:15:59) 
bende katiplik sınavlarına girdim, benim bilgisayar sertifikam vardı, ama okuldan dersten geçtiğine dair belgesi olan arkadaşlar da sınava girdi, genel olarak sıkıntı çıkarmıyorlar fakat sen yine de gidip komisyona sor en mantıklısı o. hangi durumdasın sınavla ilgili, bilmiyorum tecrübeniz var mı ama inanılmaz torpil dönüyor, ben antalya adliyesinde 130 doğru kelime yazmıştım ve mülakatta elendim, zor soruları bilmeme rağmen :)


  • bin dokuz yuz sifir bess  (19.01.15 23:12:49) 
sorun çıkmaz o dersten muafsan.

ben 220 kelime yazdım Q klavyede, 800 kişi arasından 1. oldum, KPSS puanı olarak da ilk 10'daydım, mülakatta elediler beni buradan andığım sevgili komisyon.. kulakları çınlasın.. 40 kadrolu aldılar, ben ilk 40'ta yoktum açık ara 1. olmama rağmen.

torpillilere Atatürk'ün samsuna çıkış tarihini sordular, bana ise önce ilk türk tiyatro eserinin yazarını sordular bildim, ardından ilk antik yunan tiyatro eserinin adını sordular. Cevabını halen bulamadım. ve elendim.

bilgine.
  • mayanasser  (20.01.15 19:51:08) 
Kaşıkla verip kepçeyle aldiniz gencler sagolun (:
Saka bi yana sistem bu ben de farkindayim. Ama artik son sansim, denemek zorundayim

  • baharat  (21.01.15 07:47:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.