[]

Tez ile ilgili sorular

duyurunun kalyoncuları selamlar

Şimdi benim şöyle bir derdim var. İş güç ile uğraşmaktan; trafikte sürünmekten, yüksek lisans tezini yazmaya vakit kalmıyor. Yazmayı geçtim literatür taramaya bile vakit bulamıyorum. Kabul ediyorum, bende de üşengeçlik var. Ama vakit dolmak üzere.

Öğrendiğime göre bu tezi dışarda yazanlar varmış.
www.ntv.com.tr

Hiç etik olmadığını bilerek soruyorum, siz olsanız ne yapardınız?

a) Ya tezden kalacaksınız, ki bu da yüksek lisansınızı tamamlayamayacaksınız anlamına geliyor.
b) Ya parayla yazdıracaksınız.
c) Ya da gece gündüz demeden, biraz işlerden biraz uykudan ve keyiften feragat edip, tezi yazmaya çalışacaksınız.

 
Eğer yüksek lisansı sadece bir ünvan veya CV'de bir artı olarak görüyorsan, ne şekilde bitirdiğinin veya tezi ne şekilde yazdığının önemi yok. Sonuçta sana bir şey katması mühim değil böyle bir durumda. O zaman b şıkkı.

Fakat yüksek lisans aynı zamanda bana bir şeyler katsın, tezimi mesleğimde gelişmek için de kullanayım, ufkumu genişleteyim diye düşünüyorsan o zaman tabiki c şıkkı.

Bu arada vaktin dolmasından veya tezden kalmaktan neyi kastediyorsun? Tez teslimini ve savunmanı gerçekleştirmeden tezden geçme/kalma aşamasına gelemezsin zaten. Yüksek lisans'tan atılmak ise, eğer kaydını 2014'ten önce yaptırdıysan, ancak 3 tam sene geçirdikten sonra oluyor.
  • Thredith  (19.01.15 19:25:09) 
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

@cosmicstring, sanırım dediğin gibi namuslu üçkağıtçılık en doğrusu. Parayla yazanlara güvenemiyorsun tabi, fakat başka seçenek kalmayınca 3-5 ne ise verip kurtulma yolunu seçiyorsun. Ama dediklerinde haklısın.

@Thredith, vakit doldu derken, tez danışmanım ile çıkardığım plana göre sonlara yaklaşıyorum demek istedim. Tezden kalmak derken de, danışman hocam, verilen sürede istediği yapılmaz ise, seninle çalışmayı bırakıyor ve sen kendine danışman bulmak zorunda kalıyorsun. O yüzden eğer verilen sürede istenilen çalışmayı yapamazsam, hocam benimle çalışmayı bırakacak. Bu durumuda ben tezden kalmak olarak değerlendirmiştim.
  • gkn  (19.01.15 19:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.